Bremen Oktoberfesten 4 D

Bremen - oktoberfest

Öl, öl, öl och tyskt gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Under Bremens oktoberfest finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög stämning långt in på småtimmarna...

 

Dag 1. Till Bremen

Avresa under morgonen längst E4 söderut och ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor på det fina centralt belägna The Courtyard by Marriott hotel in Bremen **** ca 25 m till ingången till "Freimarkt" i 3 nätter och frukost ingår (820 km).

Dag 2-3. I Bremen

Under två veckor på hösten hålls Tysklands äldsta folkfest, i drygt 980 år har Bremenborna firat sin ”Freimarkt”. En av kvällarna har vi platser bokade i öltält på "Freimarkt". På torget spelas det för fullt, ett jättestort nöjesfält har byggts upp och man dansar samt roar sig kungligt. Under dagarna i Bremen är det bara att bege sig ut i folkvimlet och sjunga, äta och dricka ända fram på småtimmarna. Passa på att prova den typiska ölfestivalmaten och drycken som serveras vid alla matstånd. Vid torget hittar vi frestande konfekt- och chokladbutiker, uteserveringar och gemytliga restauranger. En promenad i stadens äldsta kvarter Schnoor är att rekommendera. Vi kommer även att gå en stadsvandring för de som vill.

 Dag 4. Hemresa

Efter en tysk frukost är det dags att lämna Bremen och bege sig hemåt via färjan Puttgarden-Rödby. Vi reser genom Danmark och upp till Helsingör-Helsingborg färjan innan vi kommer till Sverige och är åter i Linköping ca kl 21.30 med härliga minnen från oktoberfesten och nya vänner!

Ingår: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 3 frukostar, reserverade bord i öltält 1 kväll, reseledare.

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se villkor för ev avbokning nedan. Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

VÅRT HOTELL

The Courtyard by Marriott hotel in Bremen. Det 4-stjärniga hotellet ligger alldeles intill Bremens centralstation och ca 25 m till ingången på Freimarkt. Luftkonditionerade rum, gratis WiFi, rökfria rum, hiss finns.

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 7 kg/pp  på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor