Våra resor

Normandie 9 D Sista minuten rabatt 500:-

NORMANDIE Invasionskusten - Mont-Saint-Michel

Här erbjuder vi en spännande resa till den franska invasionskusten Normandie. Vi upplever Atlantkusten med sina stränder, dramatiska tidvatten, minnesmärken och krigsmonument. Inte att förglömma de mysiga byarna samt de bördiga slätterna. Äppelcider, Calvados och osten Camembert är viktiga ingredienser i det goda livet vid Normandie. Vi kommer också att se en av Europas största sevärdheter - klosterön Mont-Saint-Michel, som är byggd på en klippö i havet. Kort sagt är detta en resa fylld med upplevelser i säklass!

 

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 13 kg  på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Dag 1. Till Bremen

På morgonen tar vi oss söderut mot färjan Helsingborg - Helsingör. Vi fortsätter via de danska öarna till Rödby - Puttgarden och vidare till trakterna av Bremen där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 820 km)

Dag 2. Bremen – Saint-Quentin

Idag fortsätter vi genom Ruhrområdet och passerar över floden Rhen, Liège passeras och vidare genom Belgien. Dagens mål är staden Saint-Quentin vid floden Somme. Denna stad fanns redan på romarnas tid och har lidit stora nederlag i olika krig. Vi bor på Ibis Saint Quentin Hotel (www.accorhotels.com) Gemensam middag på restaurang som ligger med 10 min promenad från hotellet. (660 km)

Dag 3. Saint-Quentin - Caen

Vi fortsätter i det franska landskapet mot Normandie som är en varierad region med mycket att erbjuda. Dagens första stopp blir i Rouen som ligger vid floden Seine. Det var här som Jeanne d´Arc brändes på bål 1431. Nu står denna modiga kvinna staty mitt på torget. Efter ett intressant besök fortsätter vi till Caen och börjar med ett besök på museet Caen Memorial, ett mycket imponerande museum där krigets historia visas. Vi bor 4 nätter på Inter Hotel de France och äter gemensamma middagar alla kvällar. (350 km)

Dag 4. Utflykt till bl.a. Bayeux, Omaha Beach och Arromanches

Vi börjar med ett besök i Bayeux, där vi ser den 70 m långa tapeten. Färden går vidare genom de historiska trakterna till Pointe du Hoc, som är mest känt för den attack som genomfördes mot klippan i samband med de allierade truppernas landstigning den 6 juni 1944. Vi åker utmed kusten till Omaha Beach, här stannar vi till vid den mycket välskötta amerikanska kyrkogården och fortsätter därefter mot Arromanches. På stranden och i havet utanför finns rester efter den konstgjorda hamnen Mullberry-B. En dag på historisk mark med många minnen från andra världskriget. Gemensam middag.

Dag 5. Utflykt till klosterön Mont-Saint-Michel

Staden Mont-Saint-Michel, en av Europas största sevärdheter. Den är byggd på en klippö, där husen klättrar upp mot toppen och högst upp är klosterkyrkan belägen. Ebb och flod sänker och höjer havsytan omkring oss, vilket gör Mont-Saint-Michel till Frankrikes mest egendomliga och även mest besökta stad. Gemensam middag.

Dag 6. Utflykt till Honfleur mm

Idag går färden ut mot kusten till charmiga Honfleur. Vi ser orterna Trouville, filmfestivalstaden Deauville och Dives Sur Mer, där Wilhelm Erövraren samlade sin flotta för krigståget mot England år 1066. Får vi tid besöker vi något ställe för att provsmaka och köpa Calvados. Vi passerar Pegasus Bron. I dag finns det lilla Kaféet kvar intakt, precis som under kriget. Gemensam middag.

Dag 7. Caen – Paris

 Idag är målet Paris! Här börjar vi med en rundtur där vi får se de klassiska platserna och sevärdheterna som förknippas med Paris, såsom Triumfbågen med den Okände Soldatens grav, Eiffeltornet, Notre Dame, Operan, paradgatan Champs Elysées mm... Vi bor på Hotel Ibis Montmartre 18e (www.accorhotels.com). Gemensam middag på en restaurang i Paris under kvällen. (ca 230 km)

Dag 8. Paris – Bremen

”Au revoir” Paris!!! Vi passerar snabbt den belgiska och tyska gränsen och åker vidare till hansastaden Bremen där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 790 km)

Dag 9. Till Hemorten
Frukost. Vi reser mot färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Vi beräknar vara åter i Östergötland ca 21.30. (ca 820 km)

VÅRT HOTELL Inter Hotel de France Centralt beläget hotell i Caen. Rustikt inredda rum med luftkonditionering och fritt Wifi. (www.hoteldefrance-caen.com)

 

INGÅR: Bussresa med helturistbuss, utflykter enligt program, del i dubbelrum 8 frukostar, 8 middagar och reseledare.

 

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

 

Avresor