Rhen Mosel 7 D

Rhen-Mosel

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra ”dotter”, den lugna, mjuka och slingrande Mosel!!

 

Dag 1. Hemorten – Bremen

Tidig avresa från respektive hemort för färd söderut via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden mot trakterna av Bremen där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 820 km)

Dag 2. Bremen – Rüdesheim

Efter frukost fortsätter vi söderut via Kasselbackarna och framåt sen eftermiddag når vi den romantiska lilla medeltidsstaden Rüdesheim. På kvällen blir det gemensam middag med påföljande promenad genom den av sång och musik fyllda staden. Givetvis skall vi provsmaka det vita vinet som växer på sluttningarna utmed floden Rhen. Vi bor på Central Hotel Ringhotel i 4 nätter. Gemensam middag på hotellet. (ca 470 km)

Dag 3. Rhendalen

Vi inleder vår vistelse i Rhendalen med en båttur på floden genom världens slott- och borgtätaste område upp till St. Goarshausen. Här möter vår buss oss och vi kör upp till klippan där den vackra och sägen-omspunna jungfrun Loreley lär ha suttit och förtrollat sjömännen på floden så att de gick i kvav. Under eftermiddagen finns möjlighet för de som önskar att följa med på vinprovning. Pris beroende på arrangemang.Gemensam middag på hotellet

Dag 4. Moseldalen

Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer från den del som kallas Mittel-Mosel, här ligger bland andra de kända orterna Cochem och den lilla pittoreska korsvirkesstaden Bernkastel-Kues. Vi gör uppehåll i båda och det blir möjlighet till avsmakning av Mosels ädla droppar. Pris beroende på arrangemang.

Dag 5. Rüdesheim

Denna dag disponerar du på egen hand. Kanske en tur med linbanan upp till det nationalromantiska monumentet Niederwald Denkmal lockar för att ner vandra mellan vinstockarna på sluttningarna ovanför Rüdesheim. Alternativen är många och vår reseledare ger tips o råd. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Rüdesheim – Bremen

Så var det dags att lasta in bagaget och vinka adjö till ”Tysklands vagga” för den här gången. Vi åker tillbaka norrut och kommer framåt tidig kväll till  trakerna av Bremen. Här blir det övernattning och gemensam middag. (ca 470 km)

Dag 7. Bremen - hemorten

Vi åker de sista milen till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl.21 (ca 820 km)

INGÅR:  Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, båttur på Rhen. Vinprovningar, entréer och ev. kvällsarrangemang är ej inkluderade i resans pris.

 

TILLÄGG: 1.500:- Enkelrum

 

VALUTA: EUR

 

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

VÅRT HOTEL:

Central Hotel Ringhotel detta 3-stjärniga hotell ligger i centrala Rüdesheim. Hotellet erbjuder gratis WiFi och smakfullt inredda rum  med badrum.

. https://www.centralhotel.net/start.html

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 10kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor