Natursköna Algarve 8 D Sista minuten rabatt 500:-

Följ med till vad som en gång var ett eget kungarike på Portugals sydkust. Här bjuds långa, rena sandstränder, enastående naturscener, imponerande arkitektur, lokalt marknadsliv, historiska fiskebyar och betagande utsikter.

 

Dag 1 Hemorten – Albufeira Algarve
På morgonen tar vår anslutningsbuss oss till flygplatesen.  Incheckning och vid lunchtid lyfter vårt SAS-plan till Faro. Väl framme senare på eftermiddagen väntar vår portugisiska buss som ska köra oss direkt till vårt fina hotell Grand Muthu Oura View Beach Club ***** beläget direkt vid havet. Här inkvarterar vi oss 7 nätter med frukost och gemensam middag varje dag.

Dag 2 Albufeira
Vår vistelse inleds på Algarvekusten i Albufeira med att utforska vår vackra stad. Vi strövar i de smala gränderna med sina vitkalkade hus. I fiskehamnen ser vi färgglada båtar. Kanske provar vi fisk eller skaldjur till lunch, det erbjuds på restaurangerna till rimliga priser. I Albufeira finner du allt du behöver för en härlig semester. Lugn och ro, men också traktens bästa nöjen med barer, pubar och dansställen. Pris: ingår

Dag 3 Utflykt - Cabo San Vincente, Sagres och Lagos
Idag åker vi till ”världens ände” Europas västligaste punkt, Kap Sankt Vincent. Vi ser det berömda fyrtornet som ståtat på sin klippa sedan 1846. Och besöker den historiska fiskebyn Sagres som är med sina branta sluttningar och vindpinade kust mycket populär bland surfare. Färden fortsätter till den lilla staden Lagos, känd för sitt sardinfiske och som tack vare sin skyddade hamn var utgångspunkt för flertal upptäcktsresor under senmedeltiden.
Pris 290:-

Dag 4 Albufeira
En dag vid poolen eller på stranden! Kanske ett besök i hotellets Spa för någon härlig behandling eller massage, menyn är omfattande… För den aktive finns det gym på hotellet men också flera golfbanor i närområdet (obs! förboka gärna din golftid)
De historiska delarna av staden ligger inom gångavstånd från hotellet för den promenadsugne.

Dag 5 Utflykt - Carvoeiro, Portimâo och Monchique
Efter frukost ger vi oss ut på utflykt med vår lokalguide. Till den fina semesterorten Carvoeiro, områdets största stad Portimao och vackra marknadsstaden Monchique.
Pris: 290:-

Dag 6 Albufeira
Ledig dag i vår semesterort, njut av klimatet och allt som finns att göra!

Dag 7 Utflykt - Faro, Olhao, Tavira och olivolja på Monterosa
Faro – största staden på Algarvekusten består av krokiga kullerstensgator, gamla byggnadsrester från morernas tid och grönskande parker. Vi fortsätter till Olhao berömd för sin fiskmarknad och vidare mot den spanska gränsen och Algarves venedig – Tavira. Dagen avslutas med ett besök på Monterosas olivoljor. Dessa högklassiga olivoljor har vunnit internationella priser och räknas till de bästa i Portugal. Vi provsmakar och njuter!
Pris: 290:-

Dag 8 Algarve – hemorten
Lite sovmorgon o kanske ett sista dopp i havet eller poolen innan det är dags att lasta in bagaget och åka tillbaka till Faros flygplats. När vi sen kväll landat i Sverige står vår Viking Buss och väntar för att köra oss hem till Östergötland

FLYGTIDER
Vi flyger med SAS enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.
Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.sas.se och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

SK1937   05OCT  Göteborg Landvetter - Faro   kl.14:40-17:40
SK1938   12OCT  Faro - Göteborg Landvetter   kl.18:30-23:25

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage max 8 kg 55x40x23 cm, utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm)

OBS! Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

INGÅR
Busstransfer Arlanda flygplats t/r, flyg Faro t/r, transfer flygplats-hotell t/r, del i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar och reseledarservice

TILLÄGG
Enkelrum 2590:-
Utflykter se dagsprogram

PASS Ja
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan. Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss.
Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Grand Muthu Oura View Beach Club *****, se https://www.muthuhotels.com/oura-view-beach-club/en/index.html 

Oura View Beach Club ligger vid stranden Praia da Oura och har enträdgård med stort poolområde och utsikt över Atlanten. Hotellets bar har utsikt över havet och poolen.På hälsoklubben Xanadu kan du boka olika behandlingar och bada i inomhuspoolen. På stranden finns möjlighet till olika vattensporter, och det finns flera golfbanor inom kort köravstånd.

Gratis WiFi, luftkonditionering, TV och hårtork på alla rum

Avresor