Sicilien - med vulkanen Etna

Sicilien är Italiens största region med växlande landskap, oändligt långa kuster, karga berg, vulkanen Etna och ett fantastiskt växtrike. Innan ön blev italiensk invaderades den av olika erövrare som alla satte sina spår och bidrog till att skapa dagens kulturella mångfald. Heliga Lucia - historien från Syrakusa har inspirerat till dagens svenska Luciafirande och mycket mer får vi höra om här på denna fantastiska ö...

 

Dag 1. Hemorten – Sicilien, Cefalù
Avresa med anslutningsbuss till Arlanda flygplats för flyg till Catania, Sicilien. Med vår italienska buss åker vi upp till norra Sicilien. Cefalù är en solblekt stad där både historien och det äkta Sicilien gör sig påmint i varje gathörn. Vi bor tre nätter på Hotel Santa Lucia Le Sabbied'Oro ***.
Gemensam middag på hotellet alla kvällar.

Dag 2. Utflykt till Palermo
Idag besöker vi den spännande staden Palermo! Med ett intressant förflutet och minnen från många civilisationer och religioner här blandas nytt och gammalt, arabiskt och gotiskt, pråligt och enkelt. Staden har många sevärdheter som den ståtliga katedralen, slottet La Zisa dessutom bazarliknande marknader som har funnits i 700 år! Vi besöker katedralen i Monreale som har en av Europas största och finaste mosaiker och en fantastisk utsikt över Palermo!

Dag 3. Cefalù
Dagen fri för egna strövtåg och upptäckter. Önskar ni tips och råd står vår reseledare givetvis till förfogande. Eller bara njut av en dag vid havet!

Dag 4. Cefalù – vulkanen Etna – Taormina
Vi åker idag till Siciliens östra del som domineras helt av den aktiva vulkanen Etna 3330 m ö h. Numera ligger större delen av vulkanen i Parco dell Etna, där man brukar den bördiga lavajorden. Här växer kastanj, pistagemandel, ek och vilda violer i lavan samt ginst. Vidare ner till kusten och den vackra staden Taormina, en av Siciliens mest berömda turistorter, inte minst för Europas kulturella elit och Italiens jetset. Här ska vi bo 4 nätter på Hotel Villa Esperia ****.
Vårt hotell är beläget direkt ovanför Mazzarò Bay och bara 100 från hotellet ligger en av stadens bergbanestationer som tar dig direkt upp till Taorminas historiska centrum. Gemensam middag på hotellet alla kvällar.

Dag 5. Vinprovning och vandring i Taormina
Vi åker till en av traktens vingårdar där vi får lära om vinets produktion, prova deras specialiteter och njuta en välsmakande lunch i härlig miljö. Under eftermiddagen utforskar vi mysiga Taormina med sina bilfria gränder och kulturhistoriska sevärdheter tillsammans med vår reseledare.

Dag 6. Taormina
Dagen på egen hand. Gör en utflykt upp till ljuvliga Taormina Alto eller njut av en dag vid havet. Kanske stannar ni och njuter av utsikten från hotellets terrass och poolområde med en god bok och drink i handen

Dag 7. Syrakusa
Idag åker vi på en spännande tur till mytomspunna Syrakusa som grundades av korintiska nybyggare 733 f.Kr. Staden blev den mäktigaste i Medelhavet och här föddes den berömde matematikern, ingenjören och uppfinnaren Arkimedes. Med lokalguide besöker vi den grekiska teatern från 500 f.Kr. den största på Sicilien med plats för 15 000 åskådare på läktarna som höggs ut i berget. Vi får även egen tid i staden för lunch och kanske lite shopping.

Dag 8. Sicilien - hemorten
Efter frukost lastar vi in bagaget och åker till flygplatsen i Catania för direkt flyg till Sverige där anslutningsbuss möter upp.

Vi flyger med Norwegian enl nedan tider.
Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.
Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.norwegian.com/se/reseinformation/ombord/platsreservation och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

FLYGTIDER
DY4371 12OCT Stockholm Arlanda - Catania kl.10:00-13:35

DY4372 19OCT Catania - Stockholm Arlanda kl.14:35-18:15

BAGAGE
2 incheckat bagage pp om max 20 kg per kolli
1 handbagage, max 55 x 40 x 23 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 25 x 33 x 20 cm, totalvikt max 10 kg

Cefalù - Hotel Santa Lucia Le Sabbied'Oro *** ttps://lesabbiedoro.it 
Hotellet ligger direkt vid stranden ca 2 km från Cefalùs centrum. Hotellet har direkt tillgång till en privat sandstrand. Alla rum är luftkonditionerade och har platt-TV samt hårtork i badrummet. Gratis WiFi. Varje dag serveras en varierad frukostbuffé.

Taormina – Hotel Villa Esperia **** www.hotelvillaesperia.com
Rummen är rymliga och vackert inredda. Några har balkong med utsikt mot havet. Alla rum har luftkonditionering, badrum med hårtork, platt-TV, minibar och WiFi. Hotellet har privat strand med subventionerade strandpriser. Hotellets restaurang är känd för sina Sicilianska specialiteter

RESAN PRIS INKLUDERAR:
Anslutningsbuss t/r Arlanda, transfer på Sicilien, flyg t/r, del i dubbelrum, 7 frukostar, 1 lunch i samband med vinprovning, 7 middagar, inträde grekiska teatern i Syrakusa, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 1.820:-

PASS Ja
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Avresor