Budapest 5 dagar

Charm, livsglädje och naturligtvis zigenarvioliner välkomnar oss till Budapest, som enligt många är en av de vackraste städerna i världen. Som en lätt bedagad skönhet breder hon ut sig på båda sidor om Donau. Buda och Pest bins samman av vackra broar varav kedjebron nog är den mest fotograferade som vi också bor i närheten av. Om det är någonstans i Europa man absolut ska gå och fika så är det här, Café New York är en extraordinär fikaupplevelse.. Men glöm inte badkläder – Budapest är känd för sina heta källor och bad!!!

 

Dag 1 Avresa från Motala station 06,00. Vår resa börjar idag med transport från Motala till Arlanda. Flyget avgår 12,10 till Budapest – Donaus Drottning! 14,20 landar vi och vår transferbuss väntar på oss för att ta oss till vårt hotell där vi ska bo 4 nätter, Mercure Hotel Buda ****. Gemensam middag på hotellet. Om ni orkar när vi har checkat in så föreslår vi att ni följer med till det eleganta Gellértbadet som ligger bara några kilometer från vårt hotell. Här kopplar ni av i de varma bassängerna. Det är en vacker byggnad från början av 1900-talet och ett stort utbud av pooler med olika temperaturer både inomhus och utomhus. Detta kan ni givetvis göra en annan dag när ni har fri tid.

Dag 2 – 4 Under era dagar i Budapest Stadsrundtur med lokalguide. För att lära känna Budapest och få en god bild av den ungerska huvudstaden gör vi en omfattande stadsrundtur fylld av sevärdheter och historia. På den bergiga Buda-sidan beundrar vi utsikten över ”Donaus Drottning” från Citadellet på Gellértberget. I gamla stan på slottskullen ser vi Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Vi kommer också att se Pest-sidan med breda boulevarder, vackra sekelskifteshus, parlamentet – enligt mångas ögon världens vackraste parlamentsbyggnad, Operan, Hjältarnas Torg m.m

Vinprovning. Vin kanske inte är det som Ungern är mest känd för men på senare tid har det hänt mycket vad gäller vintillverkningen. Ungern har faktiskt 22 vinregioner. Så vi kommer att besöka någon tillverkare och ha en god stund med avsmakning och tillbehör.

Szentendre. Vi gör en busstur till konstnärsstaden som är ett konstnärsarv med krokiga gränder, färgglada barockhus och många kyrkor. Även fler museum och vi tänkte besöka friluftsmuseet Skanzen som är byggt efter svensk förebild. Fri tid för lunch i gränderna.

Båt på Donau. Vi gör en mycket omtyckt båttur på mäktiga Donau. Vi åker under Budapest broar och får njuta av denna vackra stad i kvällsbelysning medan många sevärdheter passeras samtidigt som vi intar vår middag ombord.

Dag 5. Efter förhoppningsvis minnesrika dagar har vi kommit till sista dagen i Budapest. Ni får fri tid fram till det är dags att åka till flygplatsen. Vårt flyg lyfter 15,00 och landar 17,10 på Arlanda där vår transfer buss väntar på oss för vidare resa till våra hemorter!

Ingår: Busstransfer till/från Arlanda, Busstransfer i Budapest, Logi del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, rundturer och utflykter med bussen enl. program, reseledare alternativt lokalguide på plats hela tiden.

Tillkommer: Enkelrumstillägg 2 000,--, Dryck till maten Valuta: Ungersk Forint (HUF VIKTIGT Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

AVBOKNINGSVILLKOR:

120 dagar innan avresa 3000:-/p

119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris

59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Mercure Hotel Buda ****

Avresor