Florida med Karibienkryssning 12 D

Vi flyger till Miami där vi inleder med några härliga dagar i världsberömda Miami Beach och njuter av den imponerande strandpromenaden och atmosfären i Art décokvarteren. Vi bor endast knappa 5 minuters promenad från stranden. Vidare väntar en härlig tur i Karibien med lyxiga Celebrity Equinox, ombord ingår mat och massor av nöjen.

 

Dag 1 Hemorten - Miami
Vi lämnar Östergötland redan under natten med vår buss för att tidig morgon checka in på Landvetter flygplats. Flyget till Miami går via Köpenhamn.
Väl framme i USA så väntar vår transfer buss utanför terminalen för att köra oss till vårt hotell i Miami Beach där vi checkar in för 3 nätter.
Hotellet är perfekt beläget i centrala South Beach endast 300 m från stranden och det historiska Art Décodistriket utmed Ocean Drive är inom promenadavstånd.
Är du sugen på något litet innan sänggång erbjuder hotellet restaurang och bar. Strax utanför finns flera bra restauranger.
Läs mer om Dorchester Miami Beach Hotel & Suites under Hotell

Dag 2 Miami
Efter en god natts sömn och en stadig amerikansk frukost tar vår lokalguide med oss på stadsrundtur i Floridas näst största stad.
Denna multikulti-smältdegel som en journalist kallat den lockar fortfarande såväl fattig som rik med sitt blå-gröna hav, svajande palmer och långa härliga sandstrand.
Miami lockade många filmstjärnor under 50-talet vilka bidrog till att göra Miami känd för lyxiga kvarter och fashionabel shopping.
Vi åker över öar som har några av Amerikas lyxigaste kvarter. Längs med Ocean Drive i South Beach ser vi det karakteristiska Art déco- distriktet med sin mycket speciella atmosfär, ett av världens bästa ställen att beskåda art deco-arkitektur från 30-talet. Vi åker också genom centrala Miami med sina skyskrapor och ser hamnkvarteren.
Efter stadsrundturen lockar det kanske med ett dopp i havet. Stranden är fantastisk!

Dag 3 Utflykt till Everglades
Välj om du vill bada, sola och njuta på egen hand i Miami eller följa med på utflykt till Everglades.
Bara en dryg timme från Miamis glittriga skyskrapor breder ödemarken ut sig. Men låt inte lugnet i nationalparken Everglades lura dig. I det tysta träsket gömmer sig alligatorer, krokodiler och den skygga Floridapantern. Vi beger oss efter frukost med buss och lokalguide för att besöka träskmarkerna.
Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt med en stor propeller bak. Båten svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer!
Efteråt besöker vi den lilla djurparken där det finns många djur från området som man kan bekanta sig med. Vi äter en lätt lunch(ingår) på vägen tillbaka till Miami.
Pris för utflykten 890:- måste förbokas

Dag 4 Ombordstigning
Vi lämnar hotellet under förmiddagen och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale för incheckning på Celebrity Cruises och en av deras kronjuveler i flottan - Equinox!
Nu väntar en underbar kryssning i Karibien under 8 dagar. När vi kommit ombord har vi tid för lunch, kanske det första doppet i poolen. 
Vår reseledare tar en promenad med de som önskar för att bekanta sig bättre med fartyget. Vår grupp samlas för ett kort välkomstmöte innan det är dags för vår första gemensamma middag ombord. Varje kväll har vi samma middagstid, bord och alltid samma personer som bara ”servar” oss!
Om du vill kan du självklart äta på någon av alla de andra restaurangerna ombord eller varför inte beställa room-service och äta på rummet. Valfriheten är enorm!
Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på olika öar. Första kvällen presenterar vi ett utbud av utflykter där vår reseledare följer med. Självklart hjälper vår reseledare till att boka även andra utflykter under kryssningen. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av.
För den som vill hålla sig i form finns gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan mot tillägg bokas i fartygets spa-avdelning.
På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister på fartygets scener och det är olika program varje kväll! Du kan också smaka spännande drinkar i någon av de många barerna eller varför inte prova lyckan i kasinot.

Dag 5 Till havs
Idag är vi till havs hela dagen. Låt dig värmas av Karibiens sol, läs en bok eller var med på någon av alla aktiviteterna ombord. Vi lovar du får inte långtråkigt! Vana kryssningsresenärer tycker ofta att dagarna till havs är de bästa. Det finns så mycket att se och göra ombord.

Dag 6 San Juan, Puerto Rico
På eftermiddagen angör vi Puerto Ricos 500 år gamla huvudstad San Juan. Staden med dess fort och hamn anlades av spanska kolonisatörer på 1500-talet och är den näst äldsta staden i Amerika som grundats av européer.De gamla försvarsanläggningarna Fort San Felipe del Morro och San Cristobál är några av de mest kända historiska byggnaderna vars murar löper utmed kustlinjen. Innaför murarna breder kolonialhusen i regnbågens alla färger ut sig bland smala gator och gränder.

Dag 7 Charlotte Amalie, St.Thomas
Idag vaknar vi och äter frukost i de Amerikanska Jungfruöarnas huvudort Charlotte Amalie på ön St.Thomas - en av världens vackraste hamnar! Här ligge rvi för ankar fram till sen eftermiddag. Vykortsvackra stränder och gröna kullar lockar oss iland. Kanske gör du ett besök på landmärket Skytsborg, känt som Blackbeards Castle byggt 1679 för att vakta hamnen eller smakar en kall lager på något av de gammaldags microbryggerier som finns på ön till takten av "steel drums". I skymningen seglar vi vidare mot Dominikanska republiken...

Dag 8 Samana, Dominikanska Republiken
Samaná - en bergig, djungelbekädd och glest befolkad halvö - är en doldis bland Dominkanska Republikens resmål Här finns en av världens vackraste stränder. Tusentals knölvalar gör precis som vi vid den här tiden och lämnar de nordligare breddgraderna för den karibiska värmen. Från januari till mars är det valkalas här i Samanábukten. Då samlas de här för att dejta, para sig och – för de som gjorde det året innan – föda. Med lite tur kanske ni lyckas fånga en fena på bild... Vi ligger för ankar fram till sen eftermiddag.

Dag 9 Till havs
Äntligen till havs säger många. Nu kan vi verkligen njuta av fartyget och alla faciliteter. En tur i poolen, kanske en shoppingvända och självklart något i magen. Så är livet ombord, det mesta ingår i priset så passa på att njuta!

Dag 10 Nassau, Bahamas
Paradisöarna som en gång var centrum för pirater och rövare som plundrade spanska fartyg på väg hem med guld, silver, kryddor och andra skatter. När pirataktiviteten på ön blev som mest intensiv i början av 1700-talet lät Storbritannien resa en militärbas och fort på ön för att driva bort alla sjörövare, verefter öns motto blev - Expulsis Piratis - Resituta Commercia, som betyder Pirater Utvisade - Handeln Återupprättad! Vi spenderar hela dagen här och njuter av dess Karibiska charm, kritvita stränder och Nassaus sevärdheter. För den modige så kan man här pröva på att simma med stingrockor...

Dag 11 Ankomst Fort Lauderdale – flyg till Skandinavien
På morgonen kommer vi till hamnen i Fort Lauderdale efter vår vecka till sjöss. Bussen kör oss till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag. Vi flyger under natten mot Europa.

Dag 12 Hemkomst
Frukost serveras ombord innan vi landar i Köpenhamn. Vi byter plan och fortsätter till Landvetter. Vi säger tack för en underbar resa, vinkar av vår guide och kliver ombord på vår Viking Buss för transfer tillbaka hem till Östergötland.

Vi flyger med SAS enl nedan tider.
Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.
Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.sas.se/reseinfo/ombord/sittplatser  och där både checka in och boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

Biljetterna kommer att skickas ut ca 10-12 dagar före avresa via mail. För dig som inte har mail skickar vi dom självklart brevledes. Detta för att ni i god tid ska kunna kontrollera att er biljett och namn är korrekt.

FLYGTIDER
SK 433     15JAN     Göteborg - Köpenhamn          kl.06:55-07:40
SK 953     15JAN     Köpenhamn - Miami                kl.09:15-13:55
SK 954      25JAN    Miami - Köpenhamn                kl.15:45-07:00+1
SK 434      26JAN    Köpenhamn - Göteborg          kl.08:10-09:05

OBS! ALLA TIDER ÄR LOKALA!

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 40 x 23 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, högst 8 kg per föremål

PASS
Ja, giltigt min 6 mån efter hemkomst

INGÅR
Anslutningsbuss till Landvetter t/r, flyg Miami t/r, flygskatter, mat ombord på flyget, del i dubbelrum, buss och utflykter enligt program exkl. Everglades som tilllkommer, kryssning med Celebrity Equinox, del i insides dubbelhytt, helpension ombord, dricks, färdledare.

TILLÄGG
Utsides hytt med dryckespaket 3360:-
Utsides hytt med balkong och dryckespaket 4560:-
Enkelrum/enkelhytt insides 9985:-
Utflykt Everglades 890:-
Ev. utflykter arrangerade av kryssningsfartyget

PASS
Ja, giltigt min 6 mån efter hemkomst
OBS!Lämna passkopia i samband med bokning, då dessa uppgifter även ska läggas in i flygbokningen.

VISUM
Ja ESTA, gå in på följande länk och fyll i era uppgifter https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1  
En avgift om USD14 erläggs med kreditkort i samband med att ansökan görs Det kan ta någon eller några dagar innan den blir godkänd.
Ansökan måste göras senast 72 timmar innan avresa.
Om ni önskar hjälp är ni välkomna att kontakta oss för tidsbokning.

VALUTA
$ USD

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

OBS! Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass!

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

I Miami bor vi på Dorchester Hotel & Suites ***, se https://hoteldorchester.com/  

Dorchester som är byggt 1939 och renoverat 2008 är ett omtyckt och trivsamt mellanklasshotell med utmärkt läge i Miami, endast en kort promenad från den fantastiska Miami beach och nära många av de stora sevärdheterna.
Till shoppingcentret Lincoln Road Mall tar det knappt 15 minuter till fots.
Restauranger, butiker och nattlivet i South Beach kan nås på drygt 5 minuter med bil.

Hotellet har en inbjudande solterrass med uppvärmd pool.
Alla rum har en platt-tv med kabelkanaler. Det finns även ett kylskåp och en kaffebryggare.
På hotellet finns också ett gym och en tvättomat.
Dorchester Café erbjuder omeletter, bagels och amerikanska bufféalternativ. Baren har HappyHour varje dag 6-7 PM

Gratis WiFi i receptionen, på rummen mot avgift
 

 

Vi kryssar med Celebrity Cruises och deras fina fartyg Equinox
Celebrity Equinox tillhör Solstice-klassen och är inspirerat av den läckra design som kännetecknar hela fartygsklassen. Fartyget är själva definitionen av premium-kryssning. Fartyget har mycket spännande att erbjuda resenärerna. Fartygets prisvinnande restauranger erbjuder en stor variation av matupplevelser även för de mest kräsna gommar. Allt från Asian Fusion till delikatesser från det franska köket – har fantastisa restauranger som bland annat asiatiska Silk Harvest, moderna och chica Qsine och italienska Tuscan Grille.
För mer information om fartyget se www.celebritycruises.se/#!/fartygen/celebrity-equinox  

Incheckning
För att få gå ombord på Celebrity Cruises fartyg, kräver de amerikanska myndigheterna att gästerna har registrerat sina personuppgifter. För att göra ombordstigningen så smidig som möjligt rekommenderar vi att gästerna checkar in online så tidigt som möjligt innan avresa och senast 4 vardagar innan.
Gå in på www.celebritycruises.se/#!/om-celebrity-cruises/online-check-in  

Om ni önskar hjälp med detta kontakta oss för att boka en tid så hjälper vi er

För att checka in online behövs följande;
* Kryssningsinformation - bokningsnummer (får ni av oss på resebyrån), namn på fartyget Celebrity Equinox,
* Avresedatum -18 januari 2020
* Fullständigt namn och passdetaljer
* Information om transport till och från kryssningen
* Kontaktperson hemma vid ev. nödsituationer
* Kreditkort - godkända kreditkort är Visa, MasterCard, AmericanExpress

Ombordstigning
Detta måste du ha tillgängligt när du kommer till hamnen:
* Pass (giltigt minst 6 mån efter avsklutad kryssning)
* Kryssningsbiljett eller SetSail Pass (SetSail Pass får du när du checkat in online)
* Kreditkort. Lite kontanter i USD är också bra att ha med


Valuta
Endast USD accepteras ombord och alla priser anges i USD. Kontantuttag kan göras i ATM-automaten. Butiker, lounger, utflykter, SPA-behandlingar etc. ombord accepterar inte kontanter. Alla inköp debiteras ditt SeaPass Ett SeaPass-konto läggs upp åt varje gäst ombord, detta sker vid incheckning, se incheckningsinformation ovan. Kontot måste valideras med ett godkänt betal- eller kreditkort som automatiskt kommer att belastas av gästens fartygskonto.
En detaljerad lista på det som man har handlat under kryssningen kommer att skickas till hytten för kontroll vid slutet av kryssningen.
Detta kort (SeaPass) används som id-kort, nyckelkort och betalningskort ombord.

Dricks
Dricksen är förbetald och liksom skatter och hamnavgifter inkluderat i grundpriset. Detta står angivet på biljetten "Prepaid service charges"

Bagage
Alla har elektroniska biljetter sk eDocs och kommer att få bagagelappar på plats i hamnen. Ni kan alltså INTE få bagagetaggar i förväg.
Ert bagage blir omhändertaget på kajen och levererat direkt till hytten

Måltider & DressCode
Vi kommer ha en fast tid och bestämda bord i restaurangen varje kväll. Vi har också samma kypare varje kväll.
Information om tider och restauranger får ni av vår reseledare 
Ni kommer ha 2 kvällar ombord som kallas Formell Afton eller Captains Dinner. I samband med med dessa middagar är det dresscode "Evening Chic" vilket är en kombination av Formal och Smart Casual. I övrigt under middagarna är det Smart Casual dresscode.
För mer information om detta se www.celebritycruises.se/#!/nyttig-info/bra-att-veta  

Alla resande måste ha en godkänd ESTA, se under Ingår och Villkor

Avresor