Julmarknad Berlin 4 dagar

Välj bland flera fantastiska stora som små julmarknader runtom i Tysklands spännande huvudstad!


Dag 1 Hemorten - Berlin
Vi startar tidig morgon från Östergötland Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Berlin framåt kvällen och checkar in på centralt belägna Hotel Berlin '''' endast några minuters promenad från det berömda varuhuset KaDeWe och Kurfürstendamm.Ca 80 mil.

Dag 2 Berlin
För den som vill se mer av Tysklands spännande huvudst finns möjlighet att följa med på en en intressant och givande stadsrundtur under förmiddagen. Vi ser kända platser och byggnader såsom Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset och mycket mer. Vi avslutar rundturen vid lunchtid och under eftermiddagen finns gott om tid för shopping och egna strövtåg en eller flera av stadens julmarknader. Pris stadsrundtur: 200:-
För de som önskar, finns även möjlighet att följa med på kvällstur genom ett juldekorerat och upplyst Berlin med middag. Pris beroende på arrangemang.

Dag 3 Berlin
Julshopping, Glühwein, kanske vila benen och värma dig en stund på något av stadens alla kaféer. Njut av den ständigt växlande scen som Berlins torg och boulevarder bjuder på. Under en stadsrundtur hinner man inte se allt så på eftermiddagen arrangerar vår mycket kunniga reseledare Birgitta en extra tur i denna fascinerande stad med påföljande middag. Pris beroende på arrangemang.

Dag 4 Berlin - hemorten
Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi lastar in vårt bagage och rullar tillbaka samma väg som vi kom och beräknar vara åter i Östergötland framåt 22-tiden. Innan vi lämnar Tyskland passar vi på att stanna för en sista shopping på inför julhelgerna. Max 100kg pp! Ca 80 mil

Ingår
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, 3 frukost på Hotel Berlin

Tillägg
Enkelrum 1200:-
Stadsrundtur 200:-
Extra "Illuminétur" fredag kväll samt rundtur lördag em.
Pris beroende på arrangemang

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på https://vikingbuss.com//info  

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Vi bor på fina Hotel Berlin **** vid Lützowplatz i västra Berlin. Endast ett par kvarter från Wittenbergplatz och det berömda varuhuset KaDeWe.
För vidare information se https://www.hotel-berlin.de/en
 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 7kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor