Julmarknad Rostock 3 dagar

Rostock var en av Hansans mäktigaste och rikaste städer. Stora delar av staden förstördes under 2:a världskriget men har efter Tysklands återförening återigen blivit en hamn- och handelsstad av rang. Här finner besökaren mäktiga kyrkor, stolta borgahus från svunna tider, medeltida stadsmur men framförallt en modern och livskraftig stad. Otaliga är butikerna, galleriorna och restaurangerna. Välkomna till en av Östersjöns mest intressanta hamnstäder med fantastisk julmarknad!


Dag 1 Hemorten - Rostock
Vi startar tidig morgon och beger oss söderut mot Tyskaland via Öresund och färjan Gedser-Rostock. Färjan lägger ut kl.15 och överfarten tar 1 tim 45 min. Från färjeläget till vårt hotell i centrala Rostock tar det ca 30 min. Ca 58 mil.

Dag 2 Rostock
Efter frukost har ni som önskar möjlighet att följa med vår reseledare på en guidad promenad genom centrala delarna av gamla stan. 
Njut av stämningen och dofterna på julmarknaden och kanske blir en julklapp eller två till nära o kära. Mycké' nöje!

Dag 3 Rostock - hemorten
Så var det dags för hemfärd men innan vi kör ombord på färjan ges möjlighet att fylla på husapoteken… Åter i respektive hemort framåt kvällningen. Lika många mil hem...


 

 

INGÅR
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, reseledare, 2 frukost, 1 middag ankomstkvällen på avgången 29/11 EJ avgången 26/11!

TILLÄGG
Enkelrum 520:- på InterCity Hotel med avgång 26/11 
                 580:- på Penta Hotel med avgång 29/11

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på https://vikingbuss.com//info  

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Avgången 26/11 bor vi på Inter City Hotel Rostock ***+,
se
https://www.intercityhotel.com/hotels/alle-hotels/deutschland/rostock/intercityhotel-rostock  
InterCity Hotel är beläget intill Rostocks centralstation.
Här erbjuds ljudisolerade rum och sviter samt gratis tillgång till Rostocks kollektivtrafik.
Hotellet erbjuder gratis WiFi. Höghastighets-WiFi mot en extra avgift.
Alla rum har TV med kabelkanaler, minibar, värdeskåp, hårtork m.m.

Avgången 29/11 bor vi på Penta Hotel ****, se https://www.pentahotels.com/hotels-destinations/germany/rostock? Detta hotell ligger i Rostocks historiska stadskärna, strax intill gågatan Kröpelinerstrasse och 5 minuters promenad från torget Neuer Markt och Marienkirche.
Här erbjuds välinredda rum med en 32-tums platt-TV. De rymliga rummen på Penta Hotel Rostock har modern inredning, gratis betalkanaler och badrum i marmor med regndusch.
Badrockar och tofflor kan fås på begäran. Här finns bastu och ett modernt gym.
Gratis WiFi

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 8kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor