Julmarknad Wismar 3 dagar

Wismar ligger mellan Rostock och Schwerin. En mycket vacker stad som man ”tror” grundandes i början av 1200-talet. Staden är en gammal Hansastad som var i svensk besittning under åren 1648-1803. Många härliga gränder att utforska med restauranger och affärer. Vid marknadstorget ligger vårt hotell och här på ett av Nordtysklands största torg breder den årliga julmarkanden ut sig. Här finns såväl hantverk som tyska läckerheter, varma drycker och brända mandlar i stånden.

 

DAG 1. Hemorten - Wismar
Avresa tidig morgon och första stopp blir i Ljungby ca kl 09.00 för kafferast. Via färjan Helsingborg– Helsingör och Gedser-Rostock kommer vi fram till Wismar framåt kvällningen. Incheckning på hotellet. Avgången 6/12 bor vi på centralt belägna Hotel Steigenberger Stadt Hamburg och 9/12 bor vi på Hotel New Orleans.

DAG 2. Wismar
Frukost och därefter heldag i Wismar. Nu kan vi promenera i dencharmiga staden, besöka julmarknaden och shoppa i moderna affärer.

DAG 3. Wismar - hemorten
En stärkande frukost innan vi lastar in bagaget och rullar tillbaka mot färjeläget i Rostock. Innan vi lämnar Tyskland stannar vi för shopping. Vi beräknar vara tillbaka i Linköping ca kl.21.30

Avgången 6/12 bor vi på Hotel Steigenberger Stadt Hamburg ****, se https://www.steigenberger.com/hotels/alle-hotels/deutschland/wismar/steigenberger-hotel-stadt-hamburg  

Detta 4-stjärniga hotell har ett centralt läge och erbjuder en stor spaavdelning och ett kafé på terrassen vid den historiska marknadsplatsen. Alla rum har moderna bekvämligheter Gratis WiFi finns också.
Steigenbergers spa har en finsk bastu, ett ångbad och en takterrass. I Wellnarium kan du boka olika skönhetsbehandlingar. Kneippfaciliteter är också tillgängliga. Användning av bastun erbjuds mot en avgift.
Weinwirtschafts bistro serverar ett urval av specialiteter från Mecklenburg och favoriter från Medelhavsköket under dagen.

Avgången 9/12 bor vi på Hotel New Orleans ***, se www.hotel-new-orleans.de  
Hotellet ligger centralt mittemot gamla hamnen i Wismar och har utsikt över bukten.
Alla rum har satellit-TV, skrivbord, telefon och eget badrum med dusch och hårtork. Fri WiFi på hela hotellet.
Wismars centrum och den historiska marknadsplatsen ligger inom bekvämt gångavstånd.
Hotel New Orleans har ett genomgående amerikanska södern-tema. Det märks även i restaurangen, där du kan njuta av ursprungliga rätter från södern och cajun-specialiteter.

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen.
I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten. Utsläppen av CO2 är låga 8 kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget!
Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)
Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

Beräkningsätt
Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO. Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.


Källor
Miljöfordon https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl Forsea https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/
Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjansterProduktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

INGÅR
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, reseledare och 2 frukost.

TILLÄGG
Enkelrum 660:- avgången 6/12 och 400:- avgången 9/12

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på
https://vikingbuss.com//info  

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Avresor