Våra resor

Hurtigruten kryssning 6 dagar

TRONDHEIM HURTIGRUTEN

En efterlängtad kryssning! NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - ”världens vackraste sjöresa”.

 

 

Dag 1. Till Röros

Vi startar på morgonen och via Närke samt Dalarna går färden norrut i den svenska fjällvärlden. Särna och Idre passeras innan vi når den norska gränsen i Drevsjö, som tidigare var gränsstation. Väl i Norge färdas vi utmed flera sjöar så som Femunden, Norges tredje största insjö. På Röros Hotel väntar övernattning och gemensam middag. (www.roroshotel.no) (ca 710 km)

Dag 2. Röros – Trondheim

I Norges tredje största stad Trondheim börjar vi med en liten rundtur och ser bl.a. de gamla vackra karakteristiska trähusen i stadsdelen Byåsen. Vi stannar till vid den vackra domkyrkan ”Nidarosdomen”, där Kung Harald kröntes till Norges kung 1991. Domen är den största medeltida byggnaden i Norden. Från Kristianstens fästning får vi en fin utsikt över staden och Trondheimsfjorden. Efter en stund på egen hand checkar vi in på Clarion Hotel (www.nordicchoicehotels.no) Gemensam middag. (ca 160 km)

Dag 3. Kryssning Hurtigruten

Idag väntar HURTIGRUTEN och MS NordNorge avgår från Trondheim kl. 10.00. Nu väntar en fantastisk båtresa utmed den dramatiska kusten. Hurtigruten, som har haft avgörande betydelse för trafiken mellan de små västkusthamnarna sedan slutet av 1800-talet, är idag även en turistattraktion för människor från hela världen. Vi kommer att passera städer som Kristiansund, Molde och Ålesund. Det är en otrolig känsla att följa kusten med alla vackra fjordar och höga stupande berg. Mäktigheten är påtaglig och lugnet infinner sig… Under kvällen äter vi gemensam middag ombord. (www.hurtigruten.no)

 Dag 4. Ombord på Hurtigruten - Bergen

Efter frukost har vi ytterligare många timmar i lugn och ro ombord. Den västligaste delen av Norge och den attraktiva kustbyn Florö passeras på morgonen. Under eftermiddagen kommer vi fram till Bergen, som år 2000 utnämndes till europeisk kulturhuvudstad. Här gör vi en rundtur i ”Staden mellan de sju bergen”. Bergen har en småstadscharm, med trähusbebyggelse och smala gränder. Det är en internationell stad, rik på traditioner och historia. Under en vandring ser välbevarade rester av Hansastadens storhet. Vi bor och äter en gemensam middag på centralt belägna Hotel Zander K (www.zanderk.no).

Dag 5. Bergen - Hönefoss

Idag väntar nya upplevelser. Den 1,4 km långa Hardangerbron tar oss till - ”Västerporten vid Hardangervidda”. Här fortsätter vi upp på Hardangervidda som ligger 1100 – 1400 m.ö.h. Det är Nordeuropas största högfjällsplatå och en av Norges 18 nationalparker. Här möts nordliga och sydliga, östliga och västliga växter- och djurarter. Vi passerar Sysendammen och gör ett stopp vid Vöringsfossen, ett av Norges mest berömda vattenfall. Man förstår efter denna dag att konstnärer som Grieg och Tideman sökt inspiration i området. Skidorterna Geilo samt Gol passeras och via Hallingdalen når vi Hönefoss och checkar in på Kläkken Hotell (https://www.klaekken.no/ ) . Gemensam middag. (ca 425 km)

Dag 6. Hönefoss – Hemorten

Under förmiddagen passeras Oslo och via E18 lämnar vi Norge. Via Karlstad i Värmland och Närke är vi tillbaka till Östergötland – en kontrast till vad vi upplevt de senaste dagarna… Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.00. (ca 495 km)

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, alla rundturer och utflykter enligt program (ev. entréer ingår ej), del i dubbelrum/hytt, 5 frukostar

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Avresor