Våra resor

Irland - den gröna ön flyg 8 dgr

Failte gu Eirann! – Välkommen till Irland! Följ med till helgonens och de lärdes gröna ö. Naturen är som en vacker målning med berg och dalar, mjuka kullar och dramatiska kuster. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel. I Dublin upplever vi inte bara fantastisk pubkultur utan också vackra byggnader och härlig musik. Vår resa tar dig med på en omväxlande och upplevelserik inblick i legendernas förlovade land.


Dag 1 Hemorten – Galway/Atherny
Vi åker med vår anslutningsbuss till Arlanda varifrån vi flyger direkt till vikingastaden Dublin. Här möter vår irländska buss och chaufför. Vi åker västerut till medeltidsstaden Athenry ett par mil öster om Galway. Här checkar vi in på Raheen Woods Hotel ****
Gemensam middag på hotellet. Ca 20 mil

Dag 2 Utflykt Connemara och Galway
Idag gör vi en tur i nordvästlig riktning till det vilda landskapet med Maumturk bergen, hedar och mossar, stengärdsgårdar och långa sand- och korallstränder. På eftermiddagen gör vi uppehåll i den mysiga staden Galway där halva befolkningen fortfarande talar gaeliska. På vägen dit passerar vi genom ”The Burren” som är ett märkligt kalkstenslandskap med unik flora.
På kvällen väljer ni om ni vill äta middag på egen hand eller följa med till Dunguaire - ett 1500–1600 tals slott ute på en udde för en medeltidsbankett med 4 rätters middag, vin, sång, musik och irländsk poesi. En härlig afton i Irländsk anda!!
Pris 690:-, bokas i samband med resan. Ca 25 mil

Dag 3 Atherny - Tralee
Utmed Atlantkusten stannar vi vid de hisnande 213 meter höga klipporna ”Cliffs of Moher”. En fantastisk upplevelse! På vår väg ner till Rosornas stad Tralee passerar vi Shannon där Irish Coffee började serveras på 40-talet liksom Irlands tredje största stad Limerick. På eftermiddagen checkar vi in på Brandon Hotel *** och äter en gemensam middag. Ca 27 mil

Dag 4 Utflykt Ring of Kerry
Utmed den kända turistvägen ”the Ring of Kerry” färdas vi på de smala vägarna genom ett hisnande vackert berg- och kustlandskap. Färden går genom små pittoreska fiskebyar och tack vare golfströmmen bjuder naturen på såväl vilt växande Rhododendron som palmer och Fuchsia. Gemensam middag. Ca 17 mil

Dag 5 Tralee – Waterford
Vi inleder dagen med att åka häst och vagn i Killarney National Park och dess vackra trädgård med sjö och växthus. Efter avslutad tur åker vi vidare till Midleton för besök och provsmakning på The Jameson Destillery. Låt er väl smaka av den irländska whiskeyn! Vi avslutar dagen på Treacys Hotel Spa and Leisure Center *** i Waterford där vi övernattar och äter en gemensam middag. Ca 30 mil

Dag 6 Waterford – Dublin
Idag tar vi oss till huvudstaden Dublin. Vi inleder med en stadsrundtur och ser kända Trinity College, Dublin slott, Gregorianska huslängor och vi gör även ett besök vid Irlands största kyrka där minnesmärket över Gullivers resors författare Jonathan Swift finns. Vi bor två nätter på centralt 3* hotell med gångavstånd till berömda Temple Bar med alla sina pubar och musik. Gemensam middag. Ca 15 mil

Dag 7  Dublin
Dagen fri för egna aktiviteter och strövtåg. Vår reseledare ger tips och råd vad att se o göra. För den som känner sig sugen finns möjlighet att följa med vår reseledare till Guinness Storehouse för att lära mer om historien och tillverkningen av Dublins ”Black Stuff”.
Pris ca 20 Euro. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8 Dublin - hemorten
Vid lunchtid är det dags att lasta in bagaget och åka ut till flygplatsen. När vårt flyg landar i Stockholm står vår buss och väntar för att köra oss hem till Östergötland. Fyllda av upplevelser längtar vi redan tillbaka till den gröna ön – på återseende!

FLYGTIDER
Vi flyger med SAS enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.sas.se  och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

SK 535 01JUL Stockholm Arlanda - Dublin kl.12:55-14:40
SK 536 08JUL Dublin - Stockholm Arlanda kl.15:30-19:05

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage max 8 kg 55x40x23 cm, utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm)

OBS! Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

INGÅR
Anslutningsbuss t/r, flygresa t/r, flygskatter, irländsk buss, vägskatter, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 7 frukostar, 6 middagar, utflykter enligt program, reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 3600:-
Medeltidsbankett 690:-, förbokas

PASS Ja, giltigt min 6 mån efter hemkomst
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan. Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Atherny - Raheen Woods Hotel ****, se https://www.raheenwoodshotel.ie  
Tralee - Brandon Hotel ***, se https://www.brandonhotel.ie
Waterford - Treacys Hotel Spa and Leisure Center ***, se https://www.treacyshotelwaterford.com/?utm_source=mybusiness&utm_medium=organic
Dublin – centralt 3*- 4* hotell på gångavstånd från Temple Bar

Avresor