Kirchberg 8 D

TYROLEN, Innsbruck, Örnnästet, Kaprun

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på. Dessutom ett fantastiskt hotell vår absoluta favorit !!

 

 

Dag 1. Till Brandenburg
Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland och Brandenburg för övernattning i trakten av Berlin. Gemensam middag (ca 790 km)

Dag 2. Brandenburg – Kirchberg

Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi bor på ****Hotel Zentral (www.hotel-zentral.at) som är ett trevligt familjeägt hotell där alla är måna om sina gäster och vi blir väl omhändertagna. Vi packar upp och sedan är det dags för gemensam middag. (ca 740 km)

Dag 3 - 6. I Tyrolen

Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där uppe finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader. Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig.

Vi erbjuder följande intressanta utflykter:

Tåg till Kitzbühel
Vi åker tåget till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt ”Mecka” för skidåkare sedan början av 1900-talet. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö. Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt – en upplevelse att minnas. Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan. Pris: tåg och ev kostnad för linbana.

Innsbruck
Följ med till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här väntar det gamla kejserliga palatset, hovkyrkan, det gyllene taket och anrika Hotel Goldene Adler. Den medeltida stadskärnan bjuder på vackra byggnader, trevliga caféer och möjligheter till shopping. Pris: 190:- Sek

Örnnästet och Königsee
Turen går till Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. Pris: 250:- Sek  

Kapruns kraftverksdammar
Idag tar vi oss över Pass Thurn förbi Mittersill och Kaprun. Här åker vi upp med Europas största plattformshiss, en öppen plattform som går på räls upp till Mooserbodens högalpina krafverksdammar som ligger 2040 m ö h. Här har vi en fantastisk utsikt över dammarna som med sitt smaragdgröna vatten ser ut som fjordar mellan bergen. Det finns ett museum och restauranger där man kan äta lunch samtidigt som man njuter av utsikten. När vi har ätit och sett oss mätta tar vi hissen ner igen och vi är hemma igen vid 16.00 tiden. Pris 290:- SEK

Tyrolerafton
När man är i Tyrolen är en äkta tyrolerafton ett måste. Här brukar stämningen vara hög! Vi får se österrikiska folkdanser samt höra många av de glada tyrolervisorna med joddel. Pris: beroende på arrangemang

Dag 7. Kirchberg – Hannover

Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. Framåt kvällen når vi fram till vårt övernattningshotell i trakterna av Hannover vi äter en gemensam middag (ca 740 km).

Dag 8. Till hemorten

Färjan från Tyskland-Danmark och Helsingör-Helsingborg tar oss tillbaka till Sverige. På kvällen är vi tillbaka i våra hemorter, många trevliga minnen rikare. Det är dags att säga ”Auf Wiedersehen” - på återseende!!!

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, reseledare.

På vårt hotell i Kirchberg ingår en riklig frukostbuffé samt 3-rätters middag. Fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten). Även dagligt lunchpaket ingår. Grillkväll i trädgården om vädret tillåter, annars 4-rätters ”candle light dinner” samt en musikafton med live-musik Kaffe med hembakat en dag, samt 2x inträde på hotellets relaxavdelning.

TILLÄGG: 1.300:- Enkelrum

VALUTA: EUR

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

VÅRT HOTELL:

Vi bor på fantastiska ****Hotel Zentral www.hotelzentral.at  vårt favorithotell i traditionell österikisk stil men i modern tappning. Hotellet var jättefint för 10 år sedan när vi började använda det men varje år har de ändå renoverat och förbättrat, dessutom är maten och servicen i högsta klass.

Dessutom ingår fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten). Även dagligt lunchpaket ingår. Grillkväll i trädgården om vädret tillåter, annars 4-rätters ”candle light dinner” samt en musikafton med live-musik Kaffe med hembakat en dag, samt 2x inträde på hotellets relaxavdelning. 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 12kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor