Julmarknad Lübeck 3 D & 4 D

Lübeck 3 eller 4 dagar julmarknadernas julmarknad!

Alla med 100kg shopping! Lübeck lockar många människor med sin mysiga bebyggelse, stadsportar, marsipan och en fantastiska julmarknad. Åk en måndag då det är betydligt lugnare och mindre trängsel men vi har även avgång fredag. Vi bor centralt på Park Inn och Holiday Inn eller i utkanten med bussförbindelse på Lübecker Hof . På mångas begäran erbjuder vi i år även en resa på fyra dagar. Reseledare.


Avgången 23/11 bor vi på Park Inn Radisson ****Park Inn by Radisson är bekvämt beläget bredvid stadens gamla stad, stadens centrum, samt en mängd kulturella och historiska attraktioner, ligger bara en kort promenad från hotellet.

Avgången 27/11 bor vi på Best Western Hotel Lübecker Hof **** Detta 4-stjärniga hotell ligger i stadsdelen Stockelsdorf i utkanten av Lübeck . Endast 2 minuters promenad från hotellet går det bussar in till centrum, ta ca 10 min. Hotellet serverar utsökt mat från Schleswig-Holstein. En stor frukostbuffé serveras dagligen på Lübecker Hof. Hotellet erbjuder även en skandinavisk frukost med nordiska specialiteterAlla rum har en sittgrupp, satellit-TV och te- och kaffefaciliteter.. Gratis WiFi i lobbyn.

Avgången 30/11 bor vi på Holiday Inn Lübeck **** Hotellet är beläget endast 5-10 minuters promenad från Lübecks medeltida stadskärna.Rummen på Holiday Inn Lübeck har luftkonditionering, TV, ett stort skrivbord, en extra sällskapsdel samt te- och kaffekokare. I det egna badrummet finns en hårtork. I alla rum finns även en gratis flaska vatten. Hotellets restaurang Kochwerk har utsikt över den vackra parken och serverar lokala och internationella rätter. Baren erbjuder lättare snacks samt olika varma och kalla drycker.Inomhuspool, gratis WiFi och ett eget hälso- och fitnesscenter.

 

INGÅR:
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, reseledare, 23/11 3 frukost, 1 middag, 27/11
2 frukost, 30/11 2 frukost, 1 middag

TILLÄGG:
Enkelrum 1.100:- avgången 23/11, 530:- avgången 27/11 och 595:- avgången 30/11

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på https://vikingbuss.com//info  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 8 kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor