Våra resor

Magiska Prag

Förföriskt vacker är ”De hundra spirornas stad” belägen vid kullarna kring floden Moldau. En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid. Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Det är på kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag också kallas för ”Den Gyllene staden”. Kärt barn har många namn. Det är lätt att njuta och bli förälskad i Prag!


Dag 1 Hemorten - Oranienburg
Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Oranienburg strax norr om Berlin framåt kvällen och checkar in på Hotel an der Havel ****. Gemensam middag på hotellet. Ca 78 mil.

Dag 2. Oranienburg - Prag
Vår resa fortsätter och när vi passerar gränsen Tyskland – Tjeckien åker vi över de vackra Malmbergen – Erzgebirge på tyska och Krusne Hory på tjeckiska. Väl inne i Böhmen är det inte långt kvar till resans mål Prag! Vi bor mitt inne i gamla stan på fina Hotel Astoria **** Ca 40 mil

Dag 3 - 4 Prag
Det bästa sättet att lära känna denna fantastiska stad är att följa med vår reseledare på de olika utflykter som arrangeras gemensamt. Vi gör två olika stadsrundturer – båda tarvar bekväma skor då Prag är en stad att vandra i! Tjeckiskt öl och kvällsturer för de som önskar, finns möjlighet att följa med på kvällsturer och middagar som vår reseledare anordnar Självklart ska det berömda tjeckiska ölet smakas men bli inte förvånad om kyparen oombedd ställer fram en ny sejdel öl så fort du bara har lite kvar i den gamla - i Tjeckien är ordningen omvänd - du måste säga till när du inte vill ha mera öl. Pris beroende på arrangemang. 

Gamla stan och de judiska kvarteren Josefov – enligt legenden var det här i det judiska ghettot som Rabbi Löw skapade sin Golem. Idag är detta som en gång var trångbodda och mörka kvarter till viss del bebyggda med tjusiga hus från tidigt 1900-tal i vacker Jugendstil. I Nya Stan, som för övrigt är över 700 år gammal, finns bl.a. den gamla hästmarknaden Vaclavplatsen som idag är ett pampigt torg där folket samlades för att visa sitt missnöje mot regimen 1989. Vår reseledare förtäljer givetvis även historien bakom rådhuset med det berömda astronomiska uret och ger tips till er som vill fortsätta utforska staden på egen hand. Pris: ingår

Borgsidan – Hradcany med landmärket Vituskatedralen och slottet varifrån staden och landet styrts sedan över 1000 år. Vi åker bussen upp till borgområdet för att sedan promenera genom denna imponerande borgstad. Här finner vi den vackra Svenska ambassaden, kyrkor och palats. Självklart besöker vi katedralen, kikar in i slottet och rummet där ”defenestrationen” som var upptakten till 30-åriga kriget ägde rum. Guldsmedsgränden – ett måste - är en trång liten gränd med färgglada små hus som fått sitt namn efter de guldsmeder som bodde här under 1600-talet men också kejsarens alkemister. Vi avslutar med att promenera ner och över en av världens vackraste broar – Karlsbron.
Pris: 200:-

Dag 5. Prag – Rostock
På morgonen lämnar vi Prag och åker tillbaka upp genom Tyskland förbi Berlin och vidare mot Rostock där vi bor på fina Steigenberger Hotel Sonne **** granne med det vackra Rådhuset. Gemensam middag på hotellet. Ca 61 mil

Dag 6 Rostock - hemorten
Så var det dags att bege oss sista biten hemåt. Vi lastar in vårt bagage och rullar tillbaka samma väg som vi kom och beräknar vara åter i Östergötland framåt 22-tiden.

Oranienburg – Hotel an der Havel ****, https://hotelanderhavel.de

Prag – Hotel Astoria ****, https://www.hotelastoria.cz/en/
Bästa läget i hjärtat av Prag bara några steg från Kruttornet och Republikens plats. Hotellet är inrymt i en elegant 20-talsbyggnad endast några kvarter från Gamls Stans torg med astronomiska uret. Alla rum har te/kaffekokare och hårtork. Gratis WiFi.

Rostock – Hotel Sonne **** 
https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/germany/rostock/steigenberger-hotel-sonne

RESAN PRIS INKLUDERAR
Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 5 frukostar, 2 middagar, 1 guidad stadsvandring samt reseledarservice.

TILLÄGG
Enkelrum 2390:-
Borgen Hradcany 200:-

PASS Ja
VALUTA EUR, CZK

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Avresor