Berlin 4 D

Berlin

”Det finns en anledning till att man föredrar Berlin framför andra städer och det är att den är i ständig förvandling” skrev Bertolt Brecht en av stadens mer kända personligheter. Berlin har bytt ansikte åtskilliga gånger under årens lopp. Idag möts vi av en grön storstad fylld med ny djärv arkitektur, blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia. Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!

 

Dag 1 Hemorten - Berlin
Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Berlin framåt kvällen och checkar in på vårt centralt belägna hotell antingen i östra Berlin vid Alexanderplatz eller västra Berlin ett stenkast från det berömda varuhuset KaDeWe vid Kurfürstendamm beroende på avgång. Ca 80 mil.

Dag 2 Berlin
Efter en stärkande frukost beger vi oss ut på en intressant och givande stadsrundtur. Vi glider fram utmed paradgatorna Unter den Linden i forna öst och Kurfürstendamm i väst. Vi ser kända platser och byggnader såsom Potsdamer Platz Brandenburger Tor, Riksdagshuset och mycket, mycket mer. Vi avslutar rundturen vid lunchtid och under eftermiddagen finns gott om tid för shopping och egna strövtåg. Pris stadsrundtur: 200:-På kvällen, för de som önskar, finns möjlighet att följa med på kvällstur med middag. Pris beroende på arrangemang.

Dag 3 Berlin
Slå dig ned på något av stadens alla kaféer och njut av den ständigt växlande scen som Berlins torg och boulevarder bjuder på. Under en stadsrundtur hinner man inte se allt så på eftermiddagen kan du som vill följa med på en extra tur för att se och uppleva än mer av denna fascinerande stad! Pris beroende på tur.

Dag 4 Berlin - Östergötland
Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi lastar in vårt bagage och rullar tillbaka samma väg som vi kom och beräknar vara åter i Östergötland framåt 22-tiden.

INGÅR
Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar samt reseledarservice.

TILLÄGG
890:- Enkelrum

VALUTA
EUR

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

 

VÅRA HOTELL

PARK INN AM ALEXANDERPLATZ **** avgång 16/4 och 6/8 *Biermeile. Centralt beläget direkt vid Alexanderplatz i östra Berlin. Detta 4-stjärniga hotell erbjuder 3 restauranger, ett spa samt rum med platt-TV och luftkonditionering. Fast internet eller Wi-Fi erbjuds mot en avgift. Hälsocentret på Park Inn erbjuder gym, bastu och massagebehandlingar. Du kan också koppla av på terrassen på översta våningen, som erbjuder fantastisk utsikt över centrala Berlin.För vidare information se www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-berlin-alexanderplatz

SORAT Hotel Ambassador Berlin *** avgång 17/9 Ligger i centrala västra Berlin en kort promenad från Wittenbergplatz och varuhuset KaDeWe. På hotellet erbjuds en rymlig lounge och en innergård med terrassFrukosten serveras i den färgglada restaurangen Filou, som har en imponerande inredning. Lobbybaren serverar fina drinkar och cocktails samt kakor och pajer. De rymliga, ljudisolerade rummen på detta 3-stjärniga hotell har platt-TV med satellitkanaler. Badrummet har hårtork och kostnadsfria badprodukter. Gratis WiFi för en enhet per rum. För vidare information se www.sorat-hotels.com/de/hotel/ambassador-berlin

 

OBS! Arrangören i Berlin valt att ställa in detta evenemang för 2020.
Detta är något som tyvärr ligger helt utanför vår kontroll.

Biermeile – Berlins internationella ölfestival 7-9 Augusti 2020
Denna världens längsta ölträdgård, enligt Guinness rekordbok, sträcker sig 2,2 km från Strausberger Platz utmed Karl-Marx Allé till Frankfurter Tor. Över 800.000 besökare från hela världen kommer för att delta o smaka det goda ölet. Mer än 344 bryggerier från 87 olika länder finns representerade. Förutom tusentals olika ölsorter är utbudet av kulinariska specialiteter stort och på 19 olika scener uppträder såväl lokala som internationella artister med live-musik.

Avresor