Bosnien-Hercegovina med Dubrovnik

Det hjärtformade lilla landet välkomnar oss in i hjärtat av sydöstra Europa. Här har civilisationer från öst och väst mötts genom århundradena, vilket har berikat, utvecklat och stärkt landet och dess befolkning genom historien. Men också lett till svåra krig som lämnat stora sår efter sig. I regionen Bosnien finner vi mycket av det historiska och kulturella arvet för staten Bosnien-Hercegovina liksom dess huvudstad Sarajevo. Hercegovina är den del där vinproducenterna etablerat sig och idag framställer viner av god kvalitet. I denna del av landet finner vi också den vackra staden Mostar med sin berömda bro! Vi avslutar vår rundresa i spännande och återuppbyggda Dubrovnik.


FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

KL1178 Linköping - Amsterdam         kl.06:05-07:50
KL1945 Amsterdam - Split                  kl.09:50-12:05
KL1946 Split - Amsterdam                  kl.12:50-15:15
KL1181 Amsterdam - Linköping         kl.15:55-17:40

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

PASS
Ja

VALUTA
HRK Kroatiska Kuna, BAM Bosninska Mark, EUR Euro

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Dag 1 Linköping - Split
Vi flyger från Linköping via Amsterdam med KLM till Kroatiens näst största stad Split. Vi landar vid lunchtid och inleder med lunch och sightseeing. Split har ofta kallats Adriatiska havets vackraste, och stoltserar med en tvåtusenårig historia. Efter avslutad stadsvandring åker vi till vårt hotell och checkar in. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Split - Sarajevo
Vi åker upp över bergen och in i Bosnien-Hercegovina . Vår färd går genom vackra områden med otäcka historier om händelser som utspelades under Jugoslavienkriget på 90-talet. Strax innan vi når huvudstaden Sarajevo passerar vi den historiskt betydelsefulla staden Visoko berömd för sina pyramider!! Dagens mål är Sarajevo och det fantastiska Hotel Europa ***** beläget mitt emellan den historiska Ottomanska stadskärnan och den centrala 1800-talsdelen med byggnader från kejsartiden Österrike-Ungern. Gemensam middag på närliggande restaurang. Ca 30 mil.

Dag 3 Sarajevo
Efter frukost möter vår lokalguide upp för en promenad genom denna vackra stad. Här förenas österländsk och västerländsk kultur. Grundad av Osmanerna men senare styrd av det Österrikiska Kejsardömet gör staden mångkulturell och mycket vacker. Vi avslutar vår stadsvandring med att ta bussen upp till ett av bergen som omger staden. Här uppe njuter vi av fantastisk utsikt och en välsmakande Bosnisk lunch. Eftermiddagen och kvällen fri för egna övningar.

Dag 4 Sarajevo - Mostar
Efter frukost fortsätter vår resa söderut genom Hercegovinas fantastiska landskap till den vackra staden Mostar känd för bron som sprängdes under de hårda striderna mellan Kroater och Bosniaker på 90-talet. Nu är 1500-talsbron över floden Neretva återuppbyggd och symboliserar fred och samförstånd. Vi gör en rundtur i staden innan det är dags för incheckning och gemensam middag på centralt belägna Hotel Mostar*** Ca 15mil

Dag 5 Mostar – Dubrovnik
Strax söder om Mostar breder Hercegovinas vindistrikt Citluk ut sig. Vi besöker en av alla vinproducenter, vi smakar deras fina viner och blir serverade lättare tilltugg i samband med vinprovningen. Vi fortsätter ut mot Adriatiska havet och den historiska staden Dubrovnik. Här ska vi bo på fina Valamar Club*** 3 nätterGemensam middag på hotellet. Ca 16 mil

Dag 6-7 Dubrovnik
”- utan tvekan en av världens vackraste städer - som tagen ur en riddarfilm med bastanta stenmurar som omsluter en plottrig stad av terrakottafärgade tegeltak, murgröneöverväxta väggar, kyrkokupoler och bilfria, vindlande kalkstensgränder” så beskriver resemagasinet Vagabond Dubrovnik. En av dagarna tar vår guide oss med på vandring genom denna över 1400 år gamla stad och vi får höra dess spännande historia.

Dag 8 Dubrovnik – Linköping
Vi tackar för den här gången och äter tidig frukost innan vi lastar in bagaget för transfer tillbaka till flygplatsen i Split Ca 25 mil

INGÅR
Flyg Linköping-Split t/r, rundresa i buss och guidade stadsturer enl. program, del i dubbelrum inkl. frukost 7 nätter, 6 middagar, 3 lunch, dryck till maten i Dubrovnik, 1 vinprovning inkl. kall platta samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 2400:-

PASS
Ja

VALUTA
HRK Kroatiska Kuna, BAM Bosninska Mark, EUR Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Split - Art Hotel ***, se https://arthotel.hr
Hotellet ligger ca 10 minuters promenad Splis medeltida stadskärna och UNESCO-listade Diocletianus palats.
Alla rum har gratis WiFi, vattenkokare och hårtork bl.a.

Sarajevo - Hotel Europe *****, se https://www.hoteleuropegroup.ba/ba/europe
Detta anrika hotell är över 130 år gammalt och ligger mitt i Sarajevo mellan den historiska ottomanska stadskärnan, Bašcaršija, och den centrala delen av Sarajevo med byggnader från Kejsartiden Österrike-Ungern. Alla viktiga historiska och kulturella sevärdheter i Sarajevo, som katedraler, moskéer och synagogor, ligger knappt 300 meter bortBecka Kafana (det wienska caféet) serverar läckra kaffedrycker, medan lokala och internationella rätter serveras i à la carte-restaurangen. Hotellet har pool, gym med gratis tillträde samt en 24-timmarsöppen reception. Hela hotellet är luftkonditionerat och erbjuder rum med kabel-TV samt ett hälsocenter med turkiskt bad och bastu. Massage och skönhetsbehandlingar erbjuds också. Gratis WiFi

Mostar - Hotel Mostar ****, se http://hotelmostar.ba  
Centralt beläget nära Spanska torget och ca 1,5 från denberömda gamla bron. Hotellet totalrenoverades 2015 och har 24-timmarsreception och gratis WiFi i alla utrymmen.
Här finns restaurang och en kaffebar samt ett konditori med en terrass. Alla rum har luftkonditionering och en platt-TV med kabelkanaler. Du kan beställa rumsservice 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan.

Dubrovnik - Valamar Club ***, se https://www.valamar.com/en/hotels-dubrovnik/valamar-club-dubrovnik  
Detta 3-stjärniga hotell är vackert beläget på en halvö med flera fina stränder strax norr om Gamla Stan i Dubrovnik. Framför vårt hotell finns halvöns finaste strand med solstolar och parasoller. På stranden finns också en bar och restaurang.Mellan vårt hotell och stranden ligger poolområdet (ej uppvärmd) med flera solterrasser härifrån har du en en härlig utsikt över havet, och du kan se kryssningsfartygen passera till och från den populära kryssningshamnen i Dubrovnik. Alla rum renoverades 2007 och innehåller komplett badrum med hårtork, satellit-TV samt telefon. Gratis Wi-Fi. Frukost, lunch och middag serveras i "The Lido Restaurant". Här dukas det upp läckra medelhavsinspirerade bufféer till varje måltid. I lobbybaren kan du med fördel njuta av en läskande drink före eller efter maten samtidigt som du beundrar den vackra utsikten från hotellets terrass. Här ingår all-inclusive light (helpension med dryck till maten öl,vin eller alkoholfri) Obs gäller bara på hotellet ej lunch vid utflykter.

Avresor