Celle med smak av sparris 4 D

Celle med smak av sparris

 

Sparrissäsongen i Tyskland är något alldeles speciellt. Runt om på landsbygden ser man hemgjorda reklamskyltar med gårdarnas olika sparriserbjudanden. Vi bor i mysiga Celle, korsvirkesstaden med Europas största sammanhängande korsvirkesensemble!

Husen som hämtade ur sagan om Hans och Greta är så ljuvliga att man vill bryta loss en bit och smaka … Sparrisen däremot provsmakar vi i samband med besök på en av gårdarna i närheten som odlar dessa delikatesser.

 

Dag 1 Hemorten – Celle

Vi reser tidig morgon från våra hemorter och gör frukoststopp i Ljungby innan vi fortsätter mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Framåt kvällen anländer vi till centralt belägna Hotel Intercity *** Gemensam middag. Ca 85 mil

Dag 2 Celle

Efter frukost går vi en stadspromenad genom denna sagolika stad en gång residensstad för hertigarna av Braunschweig-Lüneburg. Hör berättelserna från förr och nu. Vi avslutar efter ca 1,5 timme. Resten av dagen fri för egna strövtåg och upptäckter. Vi återsamlas lagom till kvällen då vi äter gemensam middag på Rådhuskällaren bestående av Sparrissoppa, Wienerschnitzel och äpplepaj – hmmm mums!!

Dag 3 Celle

Idag besöker vi Spargelhof Heuer och tittar på odlingarna med påföljande sparrislunch. Låt er väl smakas av dessa läckerheter! Efter avslutat besök fortsätter vi till Bergen-Belsen. Här ser vi platsen och minnesmärket efter det fasansfulla koncentrationslägret där bl.a. Anne Frank var en av tusentals som dog. För de som önskar åker vi via Celle och släpper av. Åter framåt sen eftermiddag. Kvällen på egen hand.

Dag 4 Celle – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell efter frukost och åker samma väg tillbaka som vi kom. Om inget oförutsett inträffar blir det kortare stopp vid Bordershopen för att fylla på husapoteken. Vi beräknar vara åter i Östergötland vid 21 tiden. Ca 85 mil

INGÅR: Bussresa, färjor och vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar, 2 middagar, 1 lunch, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG: 600:- Enkelrum

VALUTA: EUR

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

 

VÅRT HOTELL: Centralt belägna Hotel Intercity ***

Avresor