Rügen 4 D

Rügen

Så nära och så mycket att erbjuda. Välkomna till Tysklands största ö och semesterparadis. Här möts vi av härliga sandstränder, vackra kurorter, idylliska fiskebyar, natursköna nationalparker och inte minst legenderna om Störtebeker!! Vi passar också på att besöka den vackra Hansastaden Stralsund.

 

Dag 1. Hemorten – Bergen auf Rügen

Via färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock. Vid ankomsten till Tyskland har vi bara en kort bit till Bergen auf Rügen och Parkhotel där vi ska bo i tre nätter med gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Rügen

Idag väntar en härlig dag med ”den vita staden” Putbus varifrån vi tar en tur med ångtåget ”Rasende Roland” från 1895. I badorten Sellin stiger vi av och promenerar in till centrum där vi har tid att njuta av den vackra sekelskiftesbebyggelsen utmed huvudgatan Wilhelmstrasse, den långa sandstranden samt besöka den berömda Sellinbryggan. Vi avslutar dagen med ett besök i en av Rügens nationalparker där vi njuter av fantastisk utsikt från kritklippan Königstuhl.

Dag 3. Utflykt Stralsund

 Staden är kanske extra intressant för oss svenskar då vi har en sammanflätad historia. 1628 började det som brukar kallas ”sverigetiden”. Dagen ägnar vi åt den vackra Hansastaden med en mängd historiska byggnader. Efter en guidad promenad får vi fri tid innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 4. Bergen auf Rügen – Hemorten

Efter frukost är det dags att lämna Rügen och bege sig hemåt via färjan Rostock-Gedser. Vi reser genom Danmark och upp till färjan Helsingör-Helsingborg och är åter i Linköping ca kl 21.30.

INGÅR: Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar samt reseledarservice.

TILLÄGG: 590:- Enkelrum

VALUTA: EUR

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

 

VÅRT HOTELL

PARKHOTEL RÜGEN **** Centralt i hjärtat av Rügen, en kort promenad från centrum. Detta 4-stjärniga hotell erbjuder spa, en stor solterrass samt gratis Wi-Fi. Hälsocentret på Parkhotel erbjuder gym, bastu och massagebehandlingar. För vidare information se https://www.parkhotel-ruegen.de/en

 

Avresor