Stralsund Påsk 4 D

Stralsund & Svenskbygderna  med påskmarknad i Greifswald

Hansatid, svensktid eller nutid  - gamla stans unika siluett har förblivit i stort sett densamma under århundradenas lopp. Följ med till Stralsund och Greifswald, två vackra gamla Hansastäder som en gång tillhörde Sverige. Historierna och byggnaderna från sverigetiden är många. Ett besök i Peenemünde där man under kriget framställde de fruktade V-raketerna blir det också.
Välkomna till Pommern!! 

 

Dag 1. Hemorten – Stralsund

Under morgonen går färden söderut. Via färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock ankommer vi till Tyskland och kör de ca 12 milen till Stralsund och centralt belägna Intercity hotel där vi ska bo i 3 nätter. Gemensam middag serveras ikväll på hotellet. (73mil)

Dag 2. Stralsund

Dagen börjar med en guidad rundtur till fots i staden som under 200 år styrdes av Sverige. Den gamla Hansastaden har bevarat en vacker stadskärna med en mängd historiska byggnader så som praktfulla köpmannahus med vackra gavlar, stadsmuren med sina torn och rådhuset som är en symbol för staden. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter, kanske ett besök på spännande Ozeaneum nere i hamnen eller varför inte klättra upp i ett av kyrktornen för att njuta av en enastående utsikt. Önskar ni fler tips hör med vår kunniga reseledare.

Dag 3. Greifswald och Peenemünde.

Idag utforskar vi Svenska Pommern och börjar i den gamla universitetsstaden Greifswald med en vacker, välbevarad stadskärna känd för sina karakteristiska gavelhus. Greifswalds påsk- och blomstermarknad har en gammal tradition och här finns utställare av hantverk, blommor och annat gott. Efter stadspromenad och historier om Hansastadens liv och öden fortsätter vi till Peenemünde. Här vid floden Peenes mynning landsteg vår svenske Kung Gustav II Adolf 1630 och mellan 1937 och 1943 låg två raketforskningsanläggningar här. Kvällen är fri för egna övningar!(17mil)

Dag 4. Stralsund – hemorten

Efter frukost beger vi oss mot färjeläget i Rostock och det blir det tillfälle att fylla på husapoteken i Bordershopen innan vi kör ombord på färjan. Retur genom Danmark och vi beräknar vara åter i Linköping vid 21-tiden. (73mil)

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färjor, vägavgifter, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 3 frukostar, 1 middag, 100kg shopping samt reseledarservice.

TILLÄGG: 770:- Enkelrum

VALUTA: EUR

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

 

VÅRT HOTELL:  INTERCITYHOTEL STRALSUND Centralt beläget med fri Wifi.

För mer info, se: https://www.intercityhotel.com/hotels/alle-hotels/deutschland/stralsund

Avresor