Passionsspelen i Oberammergau 8 D

Passionsspelen i Oberammergau

Följ med på en oförglömlig resa till Oberammergau och upplev Passionsspelen på plats!!! Spelen har pågått i olika versioner sedan 1634, ungefär vart 10:e år. I spåren av 30-åriga kriget lovade byinvånarna att uppföra ett passionsspel om de skonades från pesten som drog fram genom Europa. I byn Oberammergau bor ca 5 000 invånare varav ca 2 000 personer är med på scenen på ett eller annat sätt. Man har som krav att man måste vara född här eller ha bott här i minst 20 år för att få delta… Detta och mycket mer får ni uppleva på denna resa!!

 

Dag 1. Hemorten – Hannover

Vi avreser på morgonen från våra hemorter genom Sverige, till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi ankommer vårt hotell i trakten av Hannover där vi övernattar och äter gemensam middag. (89 mil)

Dag 2. Hannover – Landshut

Så har vi en ny fin dag och vi åker genom Tyskland via Kassel/Würtzburg och till vår övernattning i Landshut. Vi checkar in på vårt hotell och på kvällen har vi gemensam middag. (63 mil)

Dag 3. Landshut – Oberammergau

Frukost. Idag händer det! Passionsspelen - en fantastisk heldagsförställning om Jesu liv och lidande. Innan vi sätter oss på plats för att se spelen hinner vi naturligtvis med att uppleva byn med sina konsthantverk. Bla Pilatushuset med de vackra målningarna och den fantastiska hemslöjden. Spelen blir garanterat en oförglömlig heldagsupplevelse med middag i pausen. Föreställningen framförs från kl. 13.30 – 16.00. Det blir sedan uppehåll för middag. Spelen fortsätter kl. 19.00 – 21.30. Efter förställningen åker vi till vårt logi för natten. (16 mil)

Dag 4. Oberammergau – Ettal - Ulm

Med gårdagen i färskt minne stannar vi kvar några timmar till i denna by och besöker magnifika ”Schloss Linderhof” där vi får en rundvisning. I slottsparken finns en slottsteater i en grotta och den kungliga sittplatsen är formad efter Loreleiklippan bl. a. Bara några kilometer bort ligger klostret Ettal Benedictine Abbey men innan vi besöker klostret intar vi lunch på Klosterhotellet Ludwig Der Bayer. Nu besöker vi detta kloster med en helt fantastisk kyrka. Ett överdåd av vacker inredning såsom vackra målningar, altare, predikstol, guldförgyllningar o.s.v.. Detta är nog Tysklands vackraste kyrka i jämförelse med andra kyrkor. Här arbetar 33 benediktinermunkar och klostret har kafé, restaurang samt framställning av likör och öl. Vi får en guidad tur på engelska av basilikan o likörproduktionen. Efter detta besök fortsätter vi till staden Ulm, Albert Ensteins födelsestad. Vi checkar in på vårt hotell och har gemensam middag. (17 mil)

Dag 5. Ulm - Wittenberg

 Innan vi lämnar staden gör vi en liten stadsrundtur och måste givetvis se Stadskyrkan som har det högsta kyrktornet i världen med 161,5 meter och 768 trappsteg! Vi åker norrut och tar sikte på staden Wittenberg. Vi gör naturligtvis stopp för lunch. Väl framme checkar vi in på hotell i Wittenberg för 2 nätter. Gemensam middag. (52 mil)

Dag 6. Wittenberg

Vi startar på morgonen med en stadsrundtur i ”Lutherstaden”. Eftermiddagen besöker vi Lutherhuset som var reformatorns huvudsakliga arbetsplats i närmre 35 år. Här väcktes hans tankar på de skrifter som skulle förändra världen. Det var här som han från 1508 levde som munk och från 1525 som äkta man och far tillsammans med sin familj. Sedan 1883 är huset ett museum och det är i dag museum som speglar reformationens historia. En annan höjdpunkt är de fler än 1 000 utställningsobjekten, varav de flesta är i original. Här kan man bl.a. titta på Luthers predikstol, hans munkkappa och tavlan med de tio budorden av Lucas Cranach. Gemensam middag.

Dag 7. Wittenberg – Lübeck

 Idag tar vi lite sovmorgon innan vi åker till Hansastaden Lübeck ”De sju förgyllda tornens stad” och kommer fram tidig eftermiddag och checkar in på vårt hotell. Därefter har ni fri tid i denna fina stad. I Lübeck finns ett stort antal muséer som tillfredsställer de mest skilda intressen, allt från kyrkokonst till marsipan! Vi samlas åter på kvällen för gemensam middag. (37 mil)

Dag 8. Lübeck – Hemorten

Resans sista dag. Här finns tillfälle för shopping, vi färdas vidare upp till färjan i Puttgarden och vidare genom Danmark. Vi beräknas anlända Linköping ca kl 21.30. Med förhoppning om att ni har upplevt något utöver det vanliga med fler fina minnen säger vi ”Auf Wiedersehen”! (630 km)

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum på 3 eller 4 stjärnig logi, 7 frukost 1 lunch, 7 middag, utflykter enligt program, reseledare. Ev entréer utanför programmet ingår ej.

VALUTA: EUR

TILLÄGG: 2.700:- Enkelrum

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

Avresor