Våra resor

Holland 6 dagar 50års jubileum

50 års Jubileum !!!

1969 var det första året som Vikingbuss och Ringarums arrangerade sina första ”tulpanresor” till Holland men då var för sig. Nu 50 år senare är det fortfarande en av våra populäraste resor och vi gör dom på ungefär samma sätt som 1969 och naturligtvis gör vi dom tillsammans.

 

Dag 1 till Bremen

Avresa på morgonen och via färjorna Helsingborg - Helsingör samt Rödby - Puttgarden ankommer vi Tyskland. Vi passerar Hamburg innan vi ankommer vårt hotell i trakterna av Bremen. Gemensam middag på kvällen. (ca 820 km)

Dag 2. Bremen - Holland

Efter frukost går vår resa västerut mot den holländska gränsen. Landskapet förändras under resans gång och snart träffar vi på kanaler med de typiska broarna, väderkvarnar och gröna betesmarker. Vi passerar över den 3 mil långa Nordsjövallen innan vi stannar för ett besök i den pittoreska fiskebyn Volendam. Färden går vidare till Amsterdam och ****Corendon Village ett helt nybyggt hotell som ligger i närheten av Schipol flygplats en perfekt plats med tanke på våra utflykter. Här bor vi i 3 nätter med middag varje kväll. (ca 440 km)

Dag 3 – 4 Utflykter

Vi kommer att vara med om mycket spännande dagar i detta blomstrande land och lämnar vårt hotell efter frukost för utflykter som ingår i resans pris.

KEUKENHOF – är förstås den stora attraktionen. I den 32 ha stora parken visar de holländska blomsterodlarna upp sina blommor. Luften fylls av blomdoft och blomsterprakten är överväldigande. Här finns 15 km promenadvägar att vandra för att njuta av miljoner lökblommor, blommande träd och buskar och i växthusen finns enorma blomsterarrangemang.

DELFT – där vi besöker en av de fabriker som tillverkar det berömda blåvita handmålade porslinet. Vi får en visning hur man tillverkar det och tillfälle för inköp.

HAAG – vi åker genom staden och ser flera kända byggnader så som Fredspalatset samt gör ett besök på Mesdags mycket sevärda panoramamålning.

AMSTERDAM - full av liv och historisk charm - en av Europas vackraste och mest intressanta städer. För att bäst uppleva staden gör vi en båttur på de berömda kanalerna som kantas av lummig grönska och vackra 1600-talshus. En stund för shopping och egna strövtåg är ett måste! OST och TRÄSKOR - besök på en bondgård och får vara med om tillverkning av goda ostar och träskor – Klompen!

Dag 5. Till Bremen

Efter frukost lämnar vi ”Tulpanernas land” och den tyska gränsen passeras. På eftermiddagen är vi framme i trakterna av Bremen och vi checkar in på vårt hotell för övernattning och middag. (ca 440km)

Dag 6. Till Hemorten

Efter morgonens frukost åker vi mot Puttgarden, där vi färjar över till Danmark. Via färjan i Helsingör återkommer vi till Sverige. På kvällen anländer vi till våra hemtrakter och denna ljuvliga resa är slut - tack och farväl för den här gången! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 820 km) Den stora Blomsterparaden äger rum lördagen den 13/4.

På resan som avgår den 9/4 ser vi Blomsterparaden på morgonen för hemresan. På resan den 12/4 ser vi Blomsterparaden under eftermiddagen på vår väg mot hotellet i Holland.

Bussresa, färjor enl. program, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 5 frukostar och 5 middagar utflykter enligt program samt reseledare. (ev. kvällsutflykter och andra inträden ingår ej).

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se villkor för ev avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

****Corendon Village ett helt nybyggt hotell som ligger i närheten av Schipol flygplats.

https://www.corendonhotels.com/corendon-village-hotel-amsterdam/

 

Avresor