Bussresor Europa

 

Shoppingresa Rostock Express 2 dagar

Mer info kommer snart!

Alsace 7 dagar

Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet. Vi bor på uppskattade Hostellerie des Deux Clefs.

Barcelona & Mallorca 16 dagar

Gaudís fantastiska Barcelona med sina sandstränder mitt inne i centrum, pampiga byggnader och mysiga gränder kombinerar vi med klassikern Mallorca. Under vägen kommer vi dessutom få ett mervärde med såväl det vackra landskapet runt floden Rhen som "marsipanstaden" Lübeck och mycket mer.

Barnbussen 12 dagar

Härliga resor särskilt ägnade åt familjer! Vi kombinerar Medelhavets varma, härliga bad med häftiga, roliga och alldeles underbara Disneyland i Paris! Resan till och från kör vi i vår egen "Barnbuss". Ombord har vi anpassat resan att passa barn. Vi har tävlingar, visar fler filmer alla självklart på svenska och barntillåtna! På menyn ombord har vi mat som passar våra yngre resenärer. Nere vid Medelhavet gör vi speciella familjeutflykter med mycket bad! Följ med oss ombord på Barnbussen – välkommen med på en "Barnsligt kul semester"

Berlin 4 dagar

Berlin har bytt ansikte åtskilliga gånger under årens lopp. Idag möts vi av en grön storstad fylld med ny djärv arkitektur, blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia. Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!

Blomsterprakt 4 dagar

I Tyskland finns ett tiotal städer som erhållit epitetet "rosenstad". På denna resa besöker vi ett par rosenstäder men också fantastiska parker med inte enbart rosor utan även andra alldeles ljuvliga blommor och planteringar.

Bremen Oktoberfest 4 dagar

Öl, öl, öl och tyskt gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Under Bremens oktoberfest finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög stämning långt in på småtimmarna...

Gardasjön 10 dagar

Följ med oss på en resa till fantastiska Gardasjön. Vi bor i den norra delen av Italiens största sjö och naturen är sagolik med en flora som hör hemma vid Medelhavet. Här är dessutom Dolomiterna som mest dramatiska då de stupar rakt ner i sjön. På vägen ner får vi njuta av mysiga Innsbruck och på hemvägen stannar vi till i Ulm med mysiga kvarter och den ståtliga katedralen. Den här resan har allt man kan önska och lite till!

Igls Österrike de Luxe 9 dagar

Igls är sedan flera århundraden känd som rekreationsort med många vandringsleder och fantastisk natur. Vi bor på fantastiska Sporthotel Igls mitt i byn, och varje kväll serveras 5-rätters middag. Under våra dagar i Österrike väljer ni om ni vill stanna i Igls och njuta av hotellet och dess faciliteter, vandra i alperna, följa med på någon eller flera av de utflykter vi erbjuder. Valet är ditt!

Italienska Drömsjöar 9 dagar

Italien är fantastiskt, inte minst deras sjöar. Här finner vi storslagna vyer, medelhavsvegetation, pittoreska byar och en lång historia. Gör oss sällskap till Italiens största sjö, Gardasjön, såväl som den djupaste, Comosjön och Maggioresjön. Plussa på Julia och Romeos stad Verona, det italienska köket och välsmakande vinet så har vi en komplett upplevelse.

Italienska Rivieran 11 dagar

Den här resan är för dig som är livsnjutare, älskar vacker natur, storslagna vyer, havets brus, italiensk mat och längtar efter en helt fantastisk semester. Nere i Italien bor vi på 4-stjärniga hotell med möjligheter till bad och avkoppling.

Kirchberg 8 dagar

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.

Kroatien Novigrad 12 dagar

Följ med på en resa fylld av kultur, historia, sol och kristallklart vatten. Upplev den oexploaterade naturen, härliga skärgården med det rena vattnet och den goda maten. För den som vill sola och bada är Kroatien ett paradis, liksom för den som vill uppleva det genuina. Häng med oss och upplev det magiska som landet har att erbjuda!

Magiska Prag 7 dagar

Förföriskt vacker är "De hundra spirornas stad" belägen vid kullarna kring floden Moldau. En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid. Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Det är på kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag också kallas för "Den Gyllene staden". Kärt barn har många namn. Det är lätt att njuta och bli förälskad i Prag!

Normandie 9 dagar

Här erbjuder vi en spännande resa till den franska invasionskusten Normandie. Vi upplever Atlantkusten med sina stränder, dramatiska tidvatten, minnesmärken och krigsmonument. Inte att förglömma de mysiga byarna samt de bördiga slätterna. Äppelcider, Calvados och osten Camembert är viktiga ingredienser i det goda livet vid Normandie. Vi kommer också att se en av Europas största sevärdheter - klosterön Mont-Saint-Michel, som är byggd på en klippö i havet. Kort sagt är detta en resa fylld med upplevelser i särklass!

Polen Runt 8 dagar

I över 100 år fanns inte Polen på Europas karta. Alla ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur och anda men också sitt språk. Idag har Polen i princip hela sitt historiska territorium intakt och bjuder in sina besökare att njuta av såväl ljuvliga gamla städer, vackra sevärdheter som spännande och skrämmande historiska platser. God mat och dryck står också till buds…

Portoroz i Slovenien 12 dagar

Sloveniens kuststräcka är inte längre än fyra mil. Den är landets stolthet och här ligger kurorten Portoroz. Till "Rosens hamn" har det kommit turister sedan mer än 100 år tillbaka. 1879 började doktor Lugnana behandla reumatism med lerinpackningar och salt från Secovlje och Lucija. Portoroz blev en kurort och betraktas som en sådan än idag.

Rhen Mosel 7 dagar

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra "dotter", den lugna, mjuka och slingrande Mosel!

Rostock Weekend 3 dagar

För dig som vill ha lite mer tid i den trevliga gamla Hansastaden. Avresa på morgonen. m Vi checkar in vid 17.30 tiden på Intercity Hotel.

Dag 2.
Förmiddagen ägnas åt shopping ca 2 timmar på Calles och ca 1 timme på Bordershop. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter i charmiga Rostock.

Dag 3.
Avresa från hotellet kl. 10.15 och färjan går tillbaka kl. 11.00 vi är hemma igen ca 21.00. I priset ingår: bussresa och 2 övernattningar i dubbelrum inklusive frukost. 100 kg shoppingvikt. Köp till 100 kg extra för 400 kr.

Salzburg med Salzkammergut 8 dagar

På den här resan får alla sina sinnen mättade. Mysiga Salzburg med klapperstensgator, vackra torg, Mozarts födelsehus och pampiga barockbyggnader. Vackra Salzkammergut med sitt sjödistrikt och små pittoreska byar som t ex St Wolfgang. Örnnästet där vi möts av historiens vingslag och en fantastisk utsikt över alperna och den smaragdgröna sjön Königsee. Julie Andrews klassiker "The Sound of Music" spelades till stora delar in i Österrike och under resans gång träffar vi på en del av inspelningsplatserna.

Schweiz & Glaciärexpressen 8 dagar

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer, vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Skottland buss 9 dagar

De skotska högländerna är alltid en upplevelse och här finns betagande vildmarksområden med höga bergstoppar, vidsträckta ljunghedar och porlande vattendrag. Du möter ett Skottland med slott, kiltar, säckpipor, sägner, Loch Ness, Edinburgh och mycket, mycket mer… Skottland har otaliga sidor och vi har verkligen försökt att erbjuda dig en annorlunda resa med givande dagsetapper. Vi åker med DFDS Seaways färja, som avgår från Amsterdam och tar oss direkt till Newcastle - VÄLKOMMEN!

Spreewald 5 dagar

Spreewald måste upplevas! Glid fram i ett obeskrivbart lugn och njut av sagolik natur och pittoresk bebyggelse. Området är ett UNESCO-skyddat stort vattenrikt område, döpt efter den 40 mil långa floden Spree. Här finns omkring 200 vattendrag och kanaler. Den naturliga vägen är vattenvägen, som slingrar sig fram mil efter mil - en fascinerande naturupplevelse. Vi upplever även den återuppbyggda staden Dresden med sina barockbyggnader.

St Petersburg 7 dagar

Vid floden Nevas mynning ligger den sagolikt vackra 1700-talsstaden St. Petersburg. Staden var det enade Rysslands första verkliga östersjöhamn och snart kom den att bli Rysslands "fönster åt väst". Under hela tsartiden var den en markant mer europeisk stad än någon annan i det ryska imperiet. Här var endast det bästa gott nog. Många hävdar att allt är lite vackrare och skönare i St. Petersburg än i övriga Ryssland. Följ med och upplev historisk skönhet och lyx blandat med moderna shoppinggallerior och restauranger!

Sydengland 11 dagar

Sydengland har allt från härliga sandstränder till praktfulla katedraler. Vi upplever Stonehenge och njuter av underbara Dartmoorheden St Ives och Lands End. Vi besöker Eden Project som beskriver klimatet över världen och stannar till i den fina badorten Paignton. Sedan tar vi färjan över kanalen och kommer till Normandie. Här ser vi krigsminnen, flärdfulla badorter och njuter av det franska livet. Följ med oss på en härlig tur i England och Frankrike – runt engelska kanalen.

Wien 8 dagar

Följ med på resan till kaféernas, musikens och valsernas stad Wien! Staden är födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader, slott med vackra trädgårdar, presidentpalatset i Hofburg, Sankt Stephanskatedralen! Wien innehåller mycket mer än Wienervals, Wienersnitzel, bakverk och Mozart!

Östersjöns Pärlor 7 dagar

Resan för dig som vill uppleva våra Östersjö grannar. Lettland är ett grönt land med vida skogar, orörd natur, sandstränder samt städer med gammal historia och rik arkitektur. Vilnius är en av de vackraste städerna i Östeuropa: barockkyrkor, trånga gränder, medeltida gårdar och torg som gjorde staden till världskulturarv 1994. Estland tillhörde Sverige under nästan 150 år och gamla staden i Tallinn rymmer många spår från denna tid.