Bussresor Norden

 

Bornholm och Ven 4 dagar

Ven är en liten ö som ligger belägen utanför Landskrona i Öresunds nordliga del. Ön är inte speciellt stor bara 7,5 kvadratkilometer, men naggande god! Bornholm är hela Danmark i ett nötskal tack vare det varierade landskapet. Här kan du uppleva kuperad terräng, bördig jordbruksmark och en stor skog på en och samma gång.

Dalarna stämningsfull jul 4 dagar

Lämna stöket hemma och fira julen i Rättvik i Dalarna. Det blir en klassisk jul med god julmat, glögg, glada julsånger, dans runt granen. Här kan man bara ha en fridfull jul eller delta i någon de lättare aktiviteter som erbjuds.

Fjordnorge 5 dagar

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt båtresan med Hurtigruten ut genom Geirangerfjorden till Ålesund är något man aldrig glömmer. Vi kommer att följa en av världens längsta fjordar, Sognefjorden. Som alltid i Norge får vi en otrolig blandning av fjäll och fjordar, dalar och vattenfall. Välkommen till innehållsrika dagar i en spännande och dramatisk fjällnatur!

Fyn 3 dagar

Semestrar du på Fyn får du lite av allt! Här hittar du charmerande och avslappnade byar, fina stränder och ett kuperat och böljande landskap prytt med många vackra korsvirkeshus.

Hurtigruten kryssning 6 dagar

NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - "världens vackraste sjöresa".

Höga Kusten 5 dagar

Upplev Dalarna, Inlandsbanan mellan Mora och Östersund, världsarvet Höga kusten där landhöjningen har varit större än någon annanstans i världen och andra smultronställen. Tänk vad Sverige har mycket att bjuda på!

Jokkmokks Julmarknad 6 dagar

En fantastisk resa i vårt vackra land med det välkända ishotellet i Jukkasjärvi. Snö och kyla från naturen blandas med värmen från alla människor som kommer till Jokkmokks marknad och har gjort så sen 1605. Följ med och njut av Lappland i vinterskrud!

Kjeåsen 4 dagar

NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar. Vi åker över Hardangervidda – högfjällsplatån, som är Norges största nationalpark

Lofoten kryssning 7 dagar

År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp. Än i dag, mer än 120 år senare åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim.

Midsommar i Dalarna 4 dagar

Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!

Nordkap 9 dagar

En storslagen resa med vidunderliga naturscenerier! Europas sista utpost mot norr, som varit ett klassiskt resmål sedan många år tillbaka. Vi får uppleva midnattssolen, Nordkap, jultomten, en samling spännande traditioner och historia bland samer och renar i Finland, Nordnorge och Sverige.

Norges 4 höjdpunkter 3 dagar

Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna "De sju systrarna", Brudslöjan och Friarna" samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen, låter oss förstå varför så många önskar sig hit. Fantastiska vyer väntar oss och dessutom får vi två klassiska fjordturer med båt nämligen Norddalsfjorden och Geirangerfjorden, som gör anspråk på att vara världens vackraste.

Norrsken 7 dagar

Svenska Österbotten är den region på Finlands västkust där man i vissa kommuner och städer kan leva ett helt liv utan att kunna ett enda ord finska! Vi besöker även Rovaniemi, där möjligheten till norrsken är som bäst under kvällstid! På vår upplevelseresa i Norrbotten är ett besök vid Pite Havsbad samt ett smakprov på Höga Kusten ett måste!

Oslofjorden runt 3 dagar

Följ med till vårt vackra grannland Norge! Njut av den svenska och norska skärgården, mysiga Oslo med alla sina sevärdheter, svensk historia i Halden och mycket mer.

Taubespelen 2 dagar

Mitt i Bohuslän hittar du årets TaubeSpel. Här finner du den idyll som Evert Taube beskriver i “Jag kommer av ett brusand´hav” och i “Inbjudan till Bohuslän”. Följ även med till Handelsman Flink!!

Trondheim Atlanterhavsvägen 6 dagar

NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - "världens vackraste sjöresa", låter oss imponeras av "Atlanterhavsveien", färdas uppför den kända Trollstigen och vidare till Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser.