Våra resor

Andalusien med Gibraltar 9 dagar

Förläng sommaren och upplev underbara Andalusien. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, 300 soldagar per år ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Ett kontrasternas landskap med snötäckta toppar i Sierra Nevada och vackra vita byar, inbäddade i härlig grönska. Här kan man njuta av kulturen samtidigt som man njuter av mycket god mat.

 

Dag 1. flyg Malaga
Vår anslutningsbuss tar oss till Arlanda varifrån vi flyger till Malaga och därifrån åker vi med transferbussen till vårt hotell "El Tajo" i Ronda. I den gamla bergsstaden hade tjurfäktningar sin begynnelse och här finns också landets äldsta arena. En 100 m djup ravin delar staden i två halvor och en romersk bro förbinder de båda delarna. På kvällen äter vi en gemensam middag. (ca 110 km) (www.hoteleltajo.com)

Dag 2. Ronda – Gibraltar – Jerez
Via vackra vägar tar vi oss ner till kusten. Vi passerar gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Den legendariska kalkklippan The Rock är drygt 400 meter hög och avtecknar sig som en mäktig kuliss. Vid klart väder siktar man Atlasbergen på den afrikanska sidan. I Gibraltar Town är den brittiska atmosfären påtaglig. Vi fortsätter upp till Jerez de la Frontera där vi checkar in på "Hotel Guadalete" där vi också blir serverade middag på kvällen. (220 km) (www.exehotelguadalete.com)

Dag 3. Jerez – Sevilla
På förmiddagen besöker vi en av stadens sherryproducenter för provsmakning. Det hör ju givetvis till aktiviteterna i denna stad innan vi fortsätter mot romantiska Sevilla. På eftermiddagen anländer vi till Carmens och Don Juans vackra stad och här bor vi i två nätter på Grand Hotel Lar Sevilla. Vi äter en gemensam middag på kvällen. (ca 100 km) (www.macia-gran-lar-seville.h-rez.com)

Dag 4. Sevilla
Sevilla är Spaniens fjärde största stad med 700.000 invånare och ligger vid floden Guadalquivir. Vår guide tar oss med på en givande rundtur i staden. Katedralen från 1400-talet är en av de stora sevärdheterna och här finns även Columbus grav. Mittemot ligger kungapalatset Alcazár som ursprungligen var ett moriskt palats. Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen. Det finns många trevliga restauranger att välja mellan och maten är en njutning. Middag på egen hand!

Dag 5. Sevilla – Cordoba
Färden går vidare till Cordoba. Córdoba har en spännande historia som går mer än 2000 år tillbaka i tiden och bär en tydlig prägel av många olika religioner och kulturer som vi stiftar närmare bekantskap med. Vi tar oss till fots i det välbevarade historiska centrat där vi promenerar längs de krokiga gatorna designade av morerna på sin tid. Vi tittar på det judiska kvarteret, den romerska bron, den pittoreska och blomsterprydda gatan Calleja de las Flores. Självfallet missar vi inte den över 1200 år gamla enastående moskén, La Mezquita. På eftermiddagen checkar vi in på vårt Hotel Conquistador där vi också äter en gemensam middag. (ca 140km) (www.eurostarshotels.co.uk)

Dag 6. Cordoba – Granada
Vi åker genom ett böljande landskap som tar oss vidare till Granada. Staden ligger precis vid foten av Sierra Nevada med sina toppar på över 3.000 m. Tillsammans med en lokalguide utforskar vi Generalife med sina vackra trädgårdar i terrasser och med vattenkonster. Vi ska också se det som staden är mest känd för – det stora borg- och palatsområdet Alhambra, uppfört under 1300-talet. Innanför de strama murarna ligger olika palats med vackra gårdar och praktfulla interiörer. Vi checkar in på Hotel Gran Hotel Luna de Granada där vi också äter en gemensam middag. (ca 210) (www.granhotellunadegranada.com)

Dag 7 – 8. Granada – Torremolinos
Idag styr vi kosan mot kusten och till badorten Torremolinos. Här bor vi två nätter på Cervantes. Vi kan koppla av med bad, shopping och egna utflykter. Vi äter gemensamma middagar på kvällarna. (140 km) (www.granhotelcervantes-torremolinos.com)

Dag 9. Torremolinos – Sverige
Vi återvänder till flygplatsen i Malaga varifrån vi flyger hem till Arlanda och vidare med vår anslutningsbuss tillbaka till Östergötland.

Anslutningsbuss t/r, flyg Malaga t/r, buss i Spanien, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 8 frukostar och 7 middagar, utflykter enligt program, reseledare. Tillägg enkelrum: 2.100:-

Avresor