Våra resor

Bremen Oktoberfest 4 dagar

Öl, öl, öl och tyskt gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Under Bremens oktoberfest finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög stämning långt in på småtimmarna...

 

Dag 1.
Till Bremen Avresa under morgonen längst E4 söderut och ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor på centralt belägna Best Western Hotel Zur Post i 3 nätter och frukost ingår (820 km)

Dag 2-3.
I Bremen Under två veckor på hösten hålls Tysklands äldsta folkfest, i drygt 980 år har Bremenborna firat sin "Freimarkt". På torget spelas det för fullt, ett jättestort nöjesfält har byggts upp och man dansar samt roar sig kungligt. Under dagarna i Bremen är det bara att bege sig ut i folkvimlet och sjunga, äta och dricka ända fram på småtimmarna. Passa på att prova den typiska ölfestivalmaten och drycken som serveras vid alla matstånd. Vid torget hittar vi frestande konfekt- och chokladbutiker, uteserveringar och gemytliga restauranger. En promenad i stadens äldsta kvarter Schnoor är att rekommendera.

Dag 4.
Hemresa Efter en tysk frukost är det dags att lämna Bremen och bege sig hemåt via färjan Puttgarden-Rödby. Vi reser genom Danmark och upp till Helsingör-Helsingborg färjan innan vi kommer till Sverige och är åter i Linköping ca kl 21.30 med härliga minnen från oktoberfesten och nya vänner!

Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 3 frukostar, reserverade platser vid bord i öltältet, reseledare.
Tillägg: enkelrum: 800:-

Avresor