Våra resor

Fjordnorge 5 dagar

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt båtresan med Hurtigruten ut genom Geirangerfjorden till Ålesund är något man aldrig glömmer. Vi kommer att följa en av världens längsta fjordar, Sognefjorden. Som alltid i Norge får vi en otrolig blandning av fjäll och fjordar, dalar och vattenfall. Välkommen till innehållsrika dagar i en spännande och dramatisk fjällnatur!

 

Dag 1. Till Otta
Vi startar på morgonen, via Närke och Värmland nås "gränslandet" Morokulien. Här gör vi ett uppehåll och kan se fredsmonumentet. Vidare i Norge kör vi mot Kongsvinger, följer Norges största sjö upp till Lillehammer, OS–staden 1994. Vi kommer in i Gudbrandsdalen och tar oss till Otta. Efter att ha checkat in på Thon Otta Hotel (
www.thonhotels.no) serveras middag. (ca 700 km)

Dag 2. Hurtigruten - Ålesund
Färden går mot Lom och Grottli innan vi kommer ner till Geirangerfjorden, kanske Norges vackraste och mest kända fjord. Från Geiranger avgår Hurtigruten till Ålesund ute vid havsbandet. Medan båten "glider fram" genom Geirangerfjorden ser vi gårdar som ligger hundratals meter upp på bergen byggda på klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna. Många vattenfall kastar sig utför bergstupen, bl a "Brudslöjan" och "De Sju Systrarna". Vi går i land i Ålesund, Norges viktigaste fiskestad, som efter en stor brand i början av 1900-talet återuppbyggdes i jugendstil. Efter incheckning på Thon Hotel Ålesund (www.thonhotels.no) väntar oss en god middag och sköna bäddar. (ca 250 km)

Dag 3. Ålesund – Hafslo /Sogndal
Bussen tar oss under dagen längs flera fjordar och det blir även flera båtresor över dem. Vi börjar med färjan från Solavågen till Festöya, från Volda till Folkestad och därefter mellan Lote och Anda. Vidare går färden rakt in i Jostedalsglaciären, som är en arm av norra Europas största glaciär. Vi stannar till och fotograferar denna lämning av inlandsisen för att sedan bo för natten på Eikum hotel i Hafslo (www.eikum.no), Quality Hotel Sogndal ( www.nordicchoicehotels.no) eller liknande. Gemensam middag (ca 270 km)

Dag 4. Hafslo - Sandvika
Vi befinner oss i ett fantastiskt område mellan Nationalparkerna Jostedalsbreen och Jotunheimen. Härifrån färdas bussen längs med fjorden till Mannheller och över Sognefjorden till Fodnes. Fortsätter söderut genom Valdresdalen och passerar Öye stavkyrka. Vi kommer fram till Sandvika och stannar för natten på Thon Hotel Oslofjord (www.Thonhotels.no) Gemensam middag. (ca 320 km)

Dag 5. Till Hemorten.
Efter frukost lämnar vi Sandvika och åker förbi Oslo. Gränsen till Sverige passeras vid Örje. Snart är vi framme vid Årjäng och via Karlstad är vi tillbaka i hemtrakterna. Med många minnesbilder från vårt grannland Norge beräknas vi komma till hemorten under kvällen (ca 480 km)

Bussresa i helturistbuss, alla rundturer och utflykter enligt program (ev. entréer ingår ej), del i dubbelrum/hytt, 4 frukostar, 4 middagar, reseledare.
Tillägg: enkelrum 2.800:-

Avresor

AvresedatumLör 2018-06-30
HemkomstdatumOns 2018-07-04
Platser kvarPlatser:0
Från prisPris: 6 890
FulltFullt