Våra resor

Irland den gröna ön flyg 8 dagar

Failte gu Eirann! – Välkommen till Irland! Kom med på vår resa till den gröna ön där naturen är imponerande med sin omväxlande natur, charmiga små byar, herrgårdar, slott och vackra trädgårdar. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel på landet och dess historia. Huvudstaden Dublin är en trevlig och livlig stad med många sevärdheter och här kan man göra många spännande upptäckter. Vår resa tar dig med på en omväxlande och upplevelserik inblick i legendernas förlovade land.

 

Dag 1. Till Lisdoonvarna
Resa med vår anslutningsbuss till Arlanda där vi tar flyg direkt till vikingastaden Dublin. Här möter vår irländska buss och chaufför oss. Vi åker västerut till kurorten Lisdoonvarna som är känd för sin musikfestival. Här checkar vi in på ett av White´s Hotel*** som ligger centralt beläget för 2 nätter. Gemensam middag. (www.whitestours.com)(ca 260 km)

Dag 2. Utflykt Connemara och Galway
En tur ut i det vilda landskapet med Maumturk bergen, hedar och mossar, stengärdsgårdar och långa sand- och korallstränder liksom den mysiga staden Galway står på programmet. På vägen dit passerar vi genom "The Burren" som är ett märkligt kalkstenslandskap med unik flora. Middag på egen hand eller följ med till Dunguaire, 1500–1600 tals slott ute på en udde för en medeltidsbankett med 4 rätters middag, vin, sång, musik och irländsk poesi. En suveränt trevlig afton! BOKAS I SAMBAND MED RESAN! Pris: 650 :-

Dag 3. Lisdoonvarna -Tralee
Vid Atlantkusten stannar vi vid de hisnande 213 meter höga klipporna "Cliffs of Moher". En fantastisk upplevelse! På vår väg ner till Rosornas stad Tralee passerar vi Shannon där Irish Coffee började serveras på 40-talet liksom Irlands tredje största stad Limerick. På eftermiddagen checkar vi in på Earl Of Desmond Hotel*** för 2 nätter och äter en gemensam middag. (www.earlofdesmond.com) (ca 190 km)

Dag 4. Utflykt Ring of Kerry
Utmed den kända turistvägen "the Ring of Kerry" färdas vi på de smala vägarna genom ett hisnande vackert berg- och kustlandskap. Färden går genom små pittoreska fiskebyar och naturen bjuder på såväl vilt växande Rhododendron som Fuchsia. Gemensam middag.

Dag 5. Tralee – Kilkenny
Vi inleder dagen genom att åka häst och vagn för ett besök i nationalparkens vackra trädgård med sjö och växthus. Vidare tar vi oss till Old Midleton Distillery för rundvisning & whiskeyprovning av den irländska whiskeyn Jameson. Vi avslutar dagen i Kilkenny där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 290 km)

Dag 6. Kilkenny – Dublin
Idag tar vi oss till huvudstaden Dublin. Vi börjar med en stadsrundtur då vi passerar kända Trinity College, Dublin slott, Gregorianska huslängor och vi gör även ett besök vid Irlands största kyrka där minnesmärke över Gullivers resors författare Jonathan Swift finns. Vi bor två nätter på Maldron Hotel Tallaght***. Gemensam middag. (www.maldronhoteltallaght.com) (ca 130 km)

Dag 7. I Dublin
Dagen fri för egna aktiviteter och strövtåg. Vår reseledare kommer att ge tips på vad man kan hitta på. Du kan även hänga med till Guiness Storehouse, där vi får lära oss om irländsk öltillverkning. Pris: ca 20 Euro. Gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Dublin - hemorten
Vi kör från Dublin till flygplatsen där vi tar flyget mot Sverige under förmiddagen och ankommer till Arlanda där vår anslutningsbuss möter upp och tar oss hemåt. Fyllda av upplevelser längtar vi redan tillbaka till den gröna ön – på återseende! (ca 220 km)

Anslutningsbuss t/r, flygresa t/r, flygskatter, irländsk buss, vägskatter, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 7 frukostar, 6 middagar, utflykter enligt program, reseledare. OBS! Tag med adapter.

Tillägg: enkelrum 2.100:-

Avresor

AvresedatumTis 2018-07-10 (G)
HemkomstdatumTis 2018-07-17
  
Från prisPris: 11 990
Ring för bokningRing för bokning