Våra resor

Italienska Drömsjöar 9 dagar

Italien är fantastiskt, inte minst deras sjöar. Här finner vi storslagna vyer, medelhavsvegetation, pittoreska byar och en lång historia. Gör oss sällskap till Italiens största sjö, Gardasjön, såväl som den djupaste, Comosjön och Maggioresjön. Plussa på Julia och Romeos stad Verona, det italienska köket och välsmakande vinet så har vi en komplett upplevelse.

 

Dag 1. Till Hannover
Efter vår färd genom Danmark och en del av Tyskland ankommer vi trakterna av Hannover där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 880 km)

Dag 2. Hannover-Innsbruck
Nu tar vi kurs mot Bayerns storslagna vyer, passerar Würzburg, Nürnberg och München, innan vi kommer till Tyrolens vackra huvudstad Innsbruck. Här ska vi övernatta och äta middag på centralt belägna Hotel Grauer Bär. Om tid och lust finnes promenerar vi in till den gamla stadskärnan. (ca 770 km)

Dag 3. Innsbruck – Gardasjön
Vi åker över spektakulära Brennerpasset med Europabron och har vackra vyer ner mot Italien. Borgar, frukt- och vinodlingar syns utefter vägen till Desenzano vid södra Gardasjön. Vi har tre övernattningar på Hotel Bonotto (www.hotelbonottodesenzano.it) (ca 260 km)

Dag 4. Gardasjön (heldag)
Från Maderno på den sydvästra sidan tar vi båten över till den östra sidan och Torri del Benaco. Längre norrut ändras landskapet och blir mer dramatiskt med klippor som går lodrätt ner i sjön. Vi gör bl a stopp i Riva del Garda, huvudorten i den norra delen. En båttur till Limone erbjuds. Pris: beroende på arrangemang. På hemvägen stannar vi för att prova den kända Limoncello – en citronlikör från området samt lite shopping.

Dag 5. Gardasjön (heldag)
Turen idag går med båt och vi gör strandhugg i såväl Garda som Lazise, båda mysiga orter som ligger vid sjön. Ett stopp på halvön Sirmione är ett måste. Staden är känd för sitt behagliga klimat och medelhavsvegetation. Det är en riktig pärla med smala gränder, små piazzor, en medeltida borg och för den historiskt intresserade finns en gammal romersk villa.

Dag 6. Garda – Comosjön
Idag lämnar vi Gardasjön och åker till Romeo och Julias stad Verona. Den eleganta staden har mycket att erbjuda; Julias balkong, en ca 2.000 år gammal amfiteater, vackra palats från medeltiden och den stora ätten della Scalas gravar. På eftermiddagen anländer vi Como och Hotel Como där vi ska bo i tre nätter. (www.hcomo.it) (ca 290 km)

Dag 7. Lago Maggiore (Heldag)
Lago Maggiore vid foten av Alperna i de båda italienska regionerna Piemonte och Lombardiet. Runt sjön är omgivningarna förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Vi besöker Stresa, som med sin blomsterprakt, sina tjusiga villor och sin eleganta strandpromenad är Maggioresjöns metropol. Här kan man åka båt över till den exotiska ön Isola Bella (ingår ej) med sina vita påfåglar och sin fantastiska trädgård, eller bara flanera i staden.

Dag 8. Lago di Como – Comosjön
Vi börjar med en härlig båttur på Comosjön.  Egen tid i den härliga sidenstaden Como, där även vår reseledare visar lite av den gamla stadskärnan. Man kan ta bergbanan och få en fin utsikt över staden eller bara sitta ner på ett café vid något av de många torgen.

Dag 9. Comosjön – Feldkirch
Arrivederci Italia! Färden går vidare in genom Schweiz och när vi har passerat över San Bernardinopasset och förbi Lichtenstein ankommer vi Feldkirch i Österrike och Central Löwen Hotel. På kvällen tar vi en promenad upp till borgen och njuter av en middag med Wienersnitzel och fin utsikt över staden.  (ca 260 km).

Dag 10. Feldkirch – Hannover
Idag rullar vi norrut och passerar Bodensjön på avstånd, Memmingen, Ulm och Kassel m.fl så ankommer vi Hotel Anchat Premium utanför Hannover där vi checkar in och äter en gemensam middag. (ca 700 km) (www.achat-hotels.com)

Dag 11 Hannover – Hemorten
Vi tar oss den sista biten genom Tyskland och vidare med färjorna Puttgarden – Rödby och Helsingör – Helsingborg innan vi når svensk mark. Frampå kvällen ankommer vi Östergötland. (ca 880 km)

 

Bussresa i helturistbuss,  del i dubbelrum, 10 frukostar, 10 middagar, utflykter enligt program, (ev inträden ingår ej), reseledare.

Tillägg: enkelrum 2.200:-

Hotel Bonotto*** Ligger i Densenzano 100m från stranden.  Rummen är luftkonditionerade och har minibar, gratis WiFi och hårtork.

 

Hotel Como**** 4-stjärnigt hotell. Hotel Como har en takterrass med trädgård, pool, bar och utsikt över de omgivande kullarna. Hotellet ligger 1 km från centrala Como och 20 minuters promenad från sjön. De rymliga rummen har parkettgolv. Rummen har platt-TV med satellitkanaler, minibar och luftkonditionering. I badrummet finns hårtork och badprodukter. Gratis WiFi ingår.

Avresor