Våra resor

Kirchberg 8 dagar

NU INGÅR ÄVEN UTFLYKTERNA! En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.

 

Dag 1. Till Hannover
Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland och Berlin för övernattning på NH Berlin. Gemensam middag (ca 790 km)

Dag 2. Hannover – Kirchberg
Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi bor på ****Hotel Zentral (www.hotel-zentral.at) som är ett trevligt familjeägt hotell, där alla är måna om sina gäster och vi blir väl omhändertagna. Vi packar upp och sedan är det dags för gemensam middag. (ca 740 km)

Dag 3 - 6. I Tyrolen
Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där uppe finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader. Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig.

Dag 7. Kirchberg – Hannover
Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. Framåt kvällen når vi fram till vårt övernattningshotell i trakterna av Hannover där vi äter en gemensam middag (ca 740 km).

Dag 8. Till hemorten
Färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg tar oss tillbaka till Sverige. På kvällen är vi tillbaka i våra hemorter, många trevliga minnen rikare. Det är dags att säga "Auf Wiedersehen" - på återseende!!! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 790 km)

Grossglockner
Naturen talar för sig själv på vår väg upp mot Grossglockner, Österrikes högsta topp. Väl uppe på Franz-Josefs-Höhe, som är vårt mål, finns ett museum över glaciären och har vi tur får vi se de söta murmeldjuren. Vi stannar till på storslagna utsiktsplatser för fotografering. Pris: Ingår nu!  (gäller även redan inbokade)

Kitzbühel
Vi åker in till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt "Mecka" för skidåkare sedan början av 1900-talet. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö. Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt – en upplevelse att minnas. Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan. Pris: ev kostnad för linbana.

Innsbruck
Följ med till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här väntar det gamla kejserliga palatset, hovkyrkan, det gyllene taket och anrika Hotel Goldene Adler. Den medeltida stadskärnan bjuder på vackra byggnader, trevliga caféer och möjligheter till shopping. Innsbruck stod som värd för OS 1964 och 1976 och uppifrån hoppbacken får vi en härlig utsikt över staden Pris: Ingår nu! (gäller även redan inbokade)

Örnnästet och Königsee
Turen går till Hitlers
Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger "Örnnästet" som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. På vägen tillbaka njuter vi av den förtrollande, smaragdgröna Königsee. Pris: Ingår nu! (gäller även redan inbokade)

Tyrolerafton
När man är i Tyrolen är en äkta tyrolerafton ett måste. Här brukar stämningen vara hög! Vi får se österrikiska folkdanser samt höra många av de glada tyrolervisorna med joddel. Pris beroende på arrangemang

Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag alla utflyckter enligt program och reseledare. På vårt hotell i Kirchberg ingår en riklig frukostbuffé samt 3-rätters middag. Fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten). Även dagligt lunchpaket ingår. Grillkväll i trädgården om vädret tillåter, annars 4-rätters ”candle light dinner” samt en musikafton med live-musik Kaffe med hembakat en dag, samt 2x inträde på hotellets relaxavdelning.

Tillägg: enkelrum 980:-

Vårt absoluta favorithotell! Modernt och fräscht fyrstjärnigt i traditionell Österrikisk stil. Hiss till alla rum.Det ingår en riklig frukostbuffé samt 3-rätters middag. Fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten). Även dagligt lunchpaket ingår. Grillkväll i trädgården om vädret tillåter, annars 4-rätters ”candle light dinner” samt en musikafton med live-musik Kaffe med hembakat en dag, samt 2x inträde på hotellets relaxavdelning.

Avresor