Våra resor

Kroatien Rundresa flyg 8 dagar

Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Under vår rundresa besöker vi nationalparken Krka med sina vattenfall, Duvbrovnik med sin medeltida stadskärna samt även grannstaten Montenegro. Primosten är en av Kroatiens mest pittoreska små städer på en vacker halvö, som från början var en fiskeby, men är idag mest känd för sin produktion av vin och olivolja.

 

Dag 1. Till Kroatien
Vår anslutningsbuss tar oss till Landvetter varifrån vi flyger till Split där vår kroatiska buss möter oss. Vi bor 3 nätter i Dubrovnik på Hotel Splendid, Vis eller Komodor som ingår i samma kedja. Gemensam middag.

Dag 2. Dubrovnik
Vi börjar dagen med en stadsrundvandring i Dubrovnik. Det anses vara en av världens vackraste platser på grund av sin ovanliga natur, historia och berömda arkitektur. Detta romantiska resmål ska upplevas i egen takt vilket vi kan göra under eftermiddagen. Gemensam middag.

Dag 3. Staten Montenegro - heldag
En spännande tur till "de svarta bergens land" – Montenegro står på dagens program. Denna lilla stat är knappt större än Uppland men erbjuder massiva berg, små kullerstensstäder och Europas sydligaste fjord - Kotor bukten. Vi besöker den gamla staden Kotor – Budva som är Montenegros största turistort. Gemensam middag.

Dag 4. Dubrovnik – Cetina floden – Primosten
Färden går norrut längst Makarska Rivieran till Omis som under medeltiden var känt som ett pirattillhåll vid den imponerande floden Cetinas mynning. Här gör vi en tur på bergsfloden och får se lite av fågellivet samt äter lunch (ingår). Vidare tar vi oss till Primosten där vi bor 4 nätter på hotell Zora. Gemensam middag.

Dag 5. Split
Staden där gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Vackra byggnader, mysiga gränder och hamnpromenad som sjuder av folkliv. Den gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Gemensam middag.

Dag 6. Utflykt Krka Nationalpark
Busstur till Krka Nationalpark med en serie på 17 spektakulära vattenfall längs med en sträcka på 800 meter. De är mellan 200 och 400 meter breda och den sammanlagda fallhöjden är 45 meter! Gemensam middag.

Dag 7. Utflykt Trogir med båttur i skärgården
Vi beger oss till den vackra staden Trogir som är med på UNESCOS världsarvslista. Här har vi den fantastiska skärgården med 240 öar varav vi besöker tre, Drvenik Veliki, Solta, Ciovo med båt. På en av öarna stannar vi även och äter lunch som ingår innan vi åker tillbaka. Gemensam middag.

Dag 8. Primosten - Split
Så var det dags att återvända till flygplatsen i Split varifrån vi flyger till Sverige och väl där väntar vår anslutningsbuss som tar oss till våra hemorter. Vi ses igen!

Busstransfer Landvetter t/r, flygresa t/r Split, buss i Kroatien, vägskatter, del i dubbelrum, 7 frukostar, 2 luncher, 7 middagar, alla utflykter enligt program, reseledare.

Avresor

AvresedatumTor 2018-09-27 (G)
HemkomstdatumTor 2018-10-04
  
Från prisPris: 11 990
Ring för bokningRing för bokning