Våra resor

Oslofjorden runt 3 dagar

Följ med till vårt vackra grannland Norge! Njut av den svenska och norska skärgården, mysiga Oslo med alla sina sevärdheter, svensk historia i Halden och mycket mer.

 

Dag 1. Hemorten till Sarpsborg
Från våra respektive hemorter färdas vi förbi våra största sjöar och vidare upp mot Norge. Under sen eftermiddag ankommer vi Sarpsborg där vi checkar in på Quality Sarpsborg Hotel, ett modernt hotell med läge i utkanten av staden, där vi ska bo 2 nätter. Middag serveras på kvällen! (ca 450 km)

Dag 2. Oslofjorden runt
Dagen börjar med en rundtur i Norges vackra huvudstad och vi beser bl a slottet, paradgatan Karl Johan, Vigelandsparken, Aker Brygge. Efter lite tid för shopping och lunch på egen hand, åker vi västerut längs fjorden via Drammen till Sandefjord, för en härlig sjöresa till Strömstad. Vi ser längs vår färd först den norska skärgården innan vi så småningom närmar oss Bohuslänskusten med sina karaktäristiska skär och fiskelägen. Ombord handlar vi också taxfree innan vi efter 2,5 timme når Strömstad. Middag serveras på hotellet. (ca 210 km)

Dag 3.
Efter frukost tar vi farväl av Sarpsborg och åker först till Halden för ett besök på Fredriksten fästning med ca en timmars guidning. Här ser vi bl a den plats där Karl XII blev skjuten år 1718. Vi vänder åter mot Sverige och beräknas ankomma Linköping kl 21.00. (ca 450 km)

Bussresa, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 2 frukostar och 2 middagar, utflykter enligt program, reseledare. Tillägg: enkelrum 600:-

Avresor