Våra resor

Portugal badresa 13 dagar

Följ med oss till vackra Costa Azul och den mysiga byn Sesimbra med sina fina stränder. Kustremsan består av ett tretton kilometer långt bälte av sandstränder. Den före detta fiskebyn som har utvecklats till en turistmagnet ligger på den södra kusten med sluttningarna från nationalparken Serra da Arrábidas som skydd för nordvindarna. Här kan man besöka fiskeauktionen i hamnen, strosa genom de pittoreska gränderna, njuta av de berömda skaldjursrestaurangernas fiskrätter, koppla av vid poolen på hotellet, ta ett dopp i havet och varva med spännande utflykter. Här finns något för alla så häng med till underbara Portugal!


Dag 1 Till Sesimbra
Vår transferbuss tar oss till flygplatsen varifrån vi flyger till Lissabon. Här möter vår portugisiska buss oss för färd till Hotel do Mar som är centralt beläget med en fantastisk vy över havet.

Dag 13 Hemresa
Nu tackar vi för oss och med fina minnen i bagaget åker vi tillbaka till flygplatsen i Lissabon. Härifrån flyger vi tillbaka till Sverige där vi möts av vår transferbuss för vidare färd hem.

Lissabon
Idag gör vi en rundtur i huvudstaden och får ta del av bl a de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, ståtliga centraltorget Praco do Comercio och försvarstornet Torre de Belem, den gamla borgen på sin kulle och Jeronimoklostret. Fri tid för egna strövtåg och shopping. Pris:

Evora och Estremoz Évora heldag med vinprovning
Vi börjar vår tur med vinprovning hos vinproducenten J. Portugal Ramos Vinhos som är en av Portugals mest kända vinproducenter och som har vunnit åtskilliga priser. Här produceras bl a Moscatel-viner som är lite extra känt från regionen Alentejo där vi befinner oss. Efter vinprovningen avslutar vi med en 3 rätters lunch innan vi åker vidare till Évora. Vi gör en stadsrundtur i staden med mycket portugisisk charm och med många historiska byggnader från såväl romersk som arabisk tid. Det blir också lite tid på egen hand! Pris:

Azeitaõ ost och vin – halvdag
En kulinarisk dag väntar med vinprovning hos jose Maria da Fonseca där vi också får en rundvandring. Vi fortsätter till Qinta Velha Queijeira där vi under vår rundvandring får lära oss mer om tillverkningen och besöket avslutas med provsmakning av osten. Pris:

Setubal - halvdag
Vi beger oss till grannbyn Setubal här besöker vi den lokala fiske & matmarknaden, strosar i den färgstarka fiskehamnen och de som vill kan besöka fästningen Forte de Saõ Filipe och få utsikt över hela staden. Fri ti i staden för egna upptäckter. Pris:

HOTEL DO MAR****
Fint centralt läge vid strandpromenaden och stranden. Detta charmiga 4-stjärniga hotell ligger på en sluttning med utsikt över stranden i Sesimbra. Hotellet har gym, inomhus- och utomhuspooler och en restaurang samt terrass med havsutsikt.
http://www.hoteldomar.com/en/hotel-overview.html

Busstransfer t/r flygplats, flyg till Portugal t/r, busstransfer i Portugal, del i dubbelrum (alla rum har havsutsikt), 12 frukostar, 12 middagar. OBS! Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass.

Avresor