Våra resor

Portugal flyg 8 dagar

En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor. Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfararnation och gör bekantskap med dess traditioner – som den bekanta Fado-musiken, som föddes i Lissabon. Här bor vi tre dagar i en av Europas äldsta och charmigaste huvudstäder. Resans första dagar tillbringar vi i Porto, centrum för handeln med portvin. Varifrån vi också gör utflykt i det kända vinområdet längs floden Douro.

 

Dag 1. Hemorten – Porto

Dag 2. Porto
Vi börjar med en rundtur i Portugals näst största stad. I dess historiska centrum reser sig katedralen och den märkliga tvåvåningsbron över floden Douro. Efter lunch (ingår) besöker vi stadsdelen där alla de stora portvinsfirmorna är samlade och får en portvinsprovning. Middag serveras på en restaurang .

Dag 3. Porto och båttur
Under en båttur på floden Duoro får vi vackra vyer över staden då vi färdas under de många broarna (ca 1 timme). Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och på kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 4. Porto - Coimbra
Idag reser vi söderut utmed kusten och stannar i Aivero. Denna 1000-åriga stad är också känd under smeknamnet "Portugals Venedig", vilket anspelar på dess många kanaler. Resan fortsätter till den romantiskt belägna Coimbra vilken var Portugals huvudstad i över 200 år. Efter rundturen får vi uppleva en Fado-konsert. Vi bor på Vila Galé Coimbra (www.vilagale.pt) Gemensam middag. (ca 140 km)

Dag 5. Coimbra - Estoril
Idag åker vi först till Batalha. Vidare utmed Atlantkusten och vi besöker Portugals mest bekanta fiskeläge, det pittoreska Nazaré. Här äter vi en god lunch med färsk fisk. Resan går sen till Obidos, som omges av en 13 meter hög ringmur med upplevelser i en tät medeltidsatmosfär. Slutligen kommer vi till Estoril där vi bor på Hotel Londres****. Gemensam middag. (www.hotelondres.com) (ca 210 km)

Dag 6. Utflykt Lissabon
Idag gör vi en rundtur i huvudstaden och får ta del av bl a de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, ståtliga centraltorget Praco do Comercio och försvarstornet Torre de Belem, den gamla borgen på sin kulle och Jeronimoklostret. Fri tid för egna strövtåg och shopping. Vi äter en gemen-sam middag på kvällen.

Dag 7. Utflykt till Sintra och Cascais
Vi reser upp bland bergen till Sintra, som var de portugisiska kungarnas favoritresidens. Därefter fortsätter vi västerut genom skogen till Europas västligaste punkt - Cabo da Roca. Vi följer den mäktiga Atlantkusten till badorten Cascais. Här tar vi en paus bland gatornas många små mysiga restauranger och butiker. Gemensam middag.

Dag 8. Estoril – Hemorten
Idag säger vi adjö till detta vackra land, Portugal och får transfer till Lissabons flygplats. På flygplatsen i Sverige står vår buss och väntar för vidare transport till era hemorter. (ca 235 km)

Busstransfer t/r flygplats, flyg till Portugal t/r, buss i Portugal, del i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar, 2 luncher, utflykter enligt program, reseledare.

Tillägg: enkelrum 2.300:-

OBS! Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass.

Avresor