Våra resor

Rhen Mosel 7 dagar

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra "dotter", den lugna, mjuka och slingrande Mosel!

 

Dag 1. Hemorten – Hamburg
Tidig avresa från respektive hemort för färd söderut via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden mot trakterna av Hamburg där vi övernattar och äter en gemensam middag. (ca 770 km)

Dag 2. Hamburg – Rüdesheim
Efter frukost fortsätter vi söderut via Kasselbackarna och framåt sen eftermiddag når vi den romantiska lilla medeltidsstaden Rüdesheim. På kvällen blir det gemensam middag med påföljande promenad genom den av sång och musik fyllda staden. Givetvis skall vi provsmaka det vita vinet som växer på sluttningarna utmed floden Rhen. Vi bor alldeles intill torget på fina Hotel Trapp. Gemensam middag på hotellet. (ca 550 km)

Dag 3. Rhendalen
Vi inleder vår vistelse i Rhendalen med en båttur på floden genom världens slott- och borgtätaste område upp till St. Goarshausen. Här möter vår buss oss och vi kör upp till klippan där den vackra och sägen-omspunna jungfrun Loreley lär ha suttit och förtrollat sjömännen på floden så att de gick i kvav. Under eftermiddagen finns möjlighet för de som önskar att följa med på vinprovning. Pris beroende på arrangemang. Gemensam middag på hotellet

Dag 4. Moseldalen
Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer från den del som kallas Mittel-Mosel, här ligger bland andra de kända orterna Cochem och den lilla pittoreska korsvirkesstaden Bernkastel-Kues. Vi gör uppehåll i båda och det blir möjlighet till avsmakning av Mosels ädla droppar. Pris beroende på arrangemang.

Dag 5. Rüdesheim
Denna dag disponerar du på egen hand. Kanske en tur med linbanan upp till det nationalromantiska monumentet Niederwald Denkmal lockar för att ner vandra mellan vinstockarna på sluttningarna ovanför Rüdesheim. Alternativen är många och vår reseledare ger tips o råd. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Rüdesheim – Lübeck
Så var det dags att lasta in bagaget och vinka adjö till "Tysklands vagga" för den här gången. Vi åker tillbaka norrut och kommer framåt tidig kväll till "De sju förgyllda tornens stad" – Lübeck. Här blir det övernattning och gemensam middag. (ca 600 km)

Dag 7. Lübeck - hemorten
Vi åker de sista milen till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl.21 (ca 700 km)

Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, båttur på Rhen.

Tillägg: vinprovningar, entréer och ev. kvällsarrangemang är ej inkluderade i resans pris, enkelrum 1.450:-

Avresor