Våra resor

Skottland buss 9 dagar

De skotska högländerna är alltid en upplevelse och här finns betagande vildmarksområden med höga bergstoppar, vidsträckta ljunghedar och porlande vattendrag. Du möter ett Skottland med slott, kiltar, säckpipor, sägner, Loch Ness, Edinburgh och mycket, mycket mer… Skottland har otaliga sidor och vi har verkligen försökt att erbjuda dig en annorlunda resa med givande dagsetapper. Vi åker med DFDS Seaways färja, som avgår från Amsterdam och tar oss direkt till Newcastle - VÄLKOMMEN!

 

Dag 1. Till Bremen
Vi åker söderut mot färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby–Puttgarden. Lübeck och Hamburg passeras innan vi kommer fram till Bremen. Logi och middag på InterCityHotel (www.intercityhotel.com). (ca 820 km)

Dag 2. Bremen – Amsterdam
Vi åker över gränsen till kanalernas och väderkvarnarnas land Holland. och kommer fram till Amsterdam där vi checkar in på DFDS Seaways stora färja. Sen eftermiddag lägger färjan ut och tar oss till Newcastle i England. Gemensam middag och därefter väntar en trevlig kväll ombord så länge vi orkar. (ca 350 km)

Dag 3. Newcastle - Arrochar
Frukost ombord innan vi anländer till Newcastle under förmiddagen. Vi korsar landet rakt västerut och passerar Hadrianus mur på avstånd. Vi lämnar England och fortsätter norrut mot Glasgow, som är Skottlands största stad och ligger vid floden Clyde. Färden går vidare mot den ombesjungna Loch Lomond och följer den sagolikt vackra sjön upp till trakterna av Arrochar där vi övernattar och äter middag. (ca 340 km)

Dag 4. Arrochar - Dingwall
Efter frukost väntar en dag genom högländerna och Skottlands mest romantiska trakter, med sägner, idylliska slott och beryktade odjur mm. Vi följer Loch Linnhes strand till Fort William, som ligger i skuggan av Ben Nevis – Skottlands högsta berg. När vi passerar Loch Ness får vi spana efter det stora storsjöodjuret. Vi är snart framme vid dagens mål Dingwall där ska vi bo i två nätter på The National Hotel. Gemensam middag. (ca 240 km)

Dag 5. Utflykt till Dornach Dunrobin Castle
För den som vill arrangeras idag en utflykt. Vi stannar till i den underbara staden Dornach och gör ett besök. Vi fortsätter norrut och gör en rundtur på Dunrobin Castle med sina tinnar och torn. Här får vi även vara med om en rovfågelsuppvisning - en fantastisk upplevelse. Innan vi återvänder gör vi en rundtur med provsmakning på Glenmorangies Destillery. Pris: beroende på arrangemang.

Dag 6. Dingwall – Edinburgh
Vår buss tar oss idag söderut mot Aviemore genom Högländerna, ett slående vackert landskap med omväxlande mjuka bergssidor och vassa bergstoppar. Här i området är luften ren och källvattnet klart. En perfekt förutsättning för att få fram den rätta och kända whiskyn. Vi gör ett intressant besök vid någon av de berömda whiskydestillerierna. Vi passerar Perth och kommer fram till Skottlands huvudstad Edinburgh, som sägs vara en av de vackraste huvudstäderna i Europa - elegant och spännande med rik historia. Vi gör en stadsrundtur där många av stadens sevärdheter kommer att pekas ut. Vi kan också på egen hand utforska staden. Vi bor Haymarket Hub Hotel. På kvällen äter vi middag på en restaurang i stan. (www.haymarkethubhotel.com) (ca 270 km)

Dag 7. Edinburgh - Newcastle
Från Edinburgh går färden till Newcastle där vi checkar in på vårt fartyg som avgår på eftermiddagen. Väl ombord installerar vi oss i våra 2-bäddshytter med dusch/wc och på kvällen har vi gemensam middag. Ombord kan du vila och koppla av. Vi har dessutom fartygets hela nöjesutbud till vårt förfogande. (ca 190 km)

Dag 8. Amsterdam - Bremen
Vi lägger till i Amsterdam under förmiddagen och sedan går färden genom Holland och upp mot Bremen. Vi har middag och logi på InterCity hotell, säkert lockar stan till en promenad då vi bl a kan se det vackra Rådhuset vid Marktplatz och i dess närhet står Stadsmusikanterna. (www.intercityhotel.com) (ca 360 km)

Dag 9. Bremen – hemorten
Frukost. Efter att ha passerat Hamburg och Lübeck åker vi med färjan från Puttgarden till Danmark och via Helsingörsfärjan till Sverige. Vi har säkert många resminnen att smälta... Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 820 km) OBS! För natten på båten rekommenderas en mindre väska. Stora väskan kan då bli kvar i bussen.

Bussresa i helturistbuss, utflykter enligt program (ev. entréer, whiskyprovning ingår ej), 2 logi ombord i dubbelhytt, 6 nätter logi på hotell i dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar och reseledare

Tillägg: enkelrum 3.500:-

OBS! Military Tattoo i Edinburgh ingår i resans pris.

Avresor