Våra resor

Kroatien bad, Solaris 8 dagar

Den slående vackra och skiftande naturen gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor!
Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap.
Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som lockar folk hit.
Vi bor på 4-stjärniga Hotel Jure (Solaris resort) som ligger ca 6 km från Sibenik. I Sibeniks gamla vackra stadsdel kan du flanera bland gamla hus och smala gränder med gott om uteserveringar och små butiker på nästan varje gata.
 

 

Dag 1. Till Kroatien

Transferbussen avgår från Östergötland på morgonen till Landvetter för flyg till Kroatien som avgår kl 13,00. Vår buss tar oss till Hotel Jure och färden tar ca 1,5 timme. Här ska vi nu bo i 7 nätter och middag serveras varje kväll.

Dag 2-7

Nu väntar härliga lata dagar på Solaris Resort, vackert belägen i hjärtat av Dalmatien. Den närbelägna staden Sibenik erbjuder såväl shopping som en pittoresk miljö. Omgivningarna har mycket att erbjuda så varför inte förgylla vistelsen med utflykterna som vi har att erbjuda.

Dag 8. Vår transferbuss hämtar oss för färd till flygplatsen varifrån vi flyger till Landvetter kl 13,40. På flygplatsen i Sverige väntar vår transferbuss som tar oss tillbaka till våra respektive hemorter. 

I resans pris ingår: transfer Landvetter t/r, flyg t/r, transfer Solaris Resort t/r, 7 nätter i dubbelrum, halvpension och reseledare.

Hotel Jure****

Solaris Beach Resort är en unik resort utanför Sibenik. Det är mest känt för sina 5 stränder som sträcker ut sig över den 4 kilometer långa kuststräckan. Alla rum är luftkonditionerade, säkerhetsbox, telefon, minibar, samt badrum med dusch, wc och hårtork. Spa och 3 utomhuspooler finns att tillgå.  

Krka Nationalpark.

Utflykt till Krka som är härligt grönt med kullar och vattendrag här finns en serie på 17 spektakulära vattenfall. De är mellan 200 och 400 meter breda, och den sammanlagda fallhöjden är 45 meter! Vi  gör även ett stopp i staden  Šibenik. Under vår rundvandring bland stadens alla vackra stenhus och smala gränder ser vi bland annat den ståtliga katedralen Sankt Jakob som finns med på Unescos världsarvslista.
Pris: 225:-

Split

Bussutflykt till Split som är Kroatiens näst största stad och en av de vackraste. Gamla stan domineras av Diocletianus mäktiga palats som är med på Unescos världsarvlista det byggdes i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Den gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Pris: 290:-

Båttur Kornatiöarna (heldag)

Kornatiöarna är en ögrupp och nationalpark på nästan 150 st öar i skärgården mellan Sibenik och Zadar. Kornati har inga fasta invånare, även de nuvarande ägarna från närliggande större dalmatiska öarna får regelbundet besöka Kornati och vårda sina vingårdar och olivlundar, föra sina får på bete. Landskapet i kalksten är täckt av buskar av rosmarin, enbär, lavendel, timjan, myrten och salvia. Vi tar oss med båt och får en unik upplevelse, under färden ingår även lunch. Pris: 750:-

Avresor

AvresedatumTor 2018-09-20 (G)
HemkomstdatumTor 2018-09-27
  
Från prisPris: 9 790
Ring för bokningRing för bokning