Våra resor

Spreewald 5 dagar

Spreewald måste upplevas! Glid fram i ett obeskrivbart lugn och njut av sagolik natur och pittoresk bebyggelse. Området är ett UNESCO-skyddat stort vattenrikt område, döpt efter den 40 mil långa floden Spree. Här finns omkring 200 vattendrag och kanaler. Den naturliga vägen är vattenvägen, som slingrar sig fram mil efter mil - en fascinerande naturupplevelse. Vi upplever även den återuppbyggda staden Dresden med sina barockbyggnader.

 

Dag 1. Till Oranienburg
Avresa på morgonen söderut med färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Sedan åker vi på snabba motorvägar till Oranienburg där vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag. (ca 805 km)

Dag 2. Till Spreewald & Dresden
Efter frukost åker vi söder ut till Spreewald och Sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg med annorlunda natur och vi tar plats på en av områdets 300 små pråmar och ger oss ut på en 4 timmars tur inklusive lunch (ingår). Glöm inte kameran! Pråmarna sköts av "kaptener", som stakar fram pråmen. För de bofasta är pråmen ett lika viktigt färdmedel som bilen. Posten kommer med pråmen, polisen och brandkåren rycker ut med pråmen osv. Vidare tar vi oss till Dresden för två nätter på Achat Comfort Hotel Dresden där vi äter en gemensam middag. (www.achat-hotels.com/de/hotel/dresden). (245 km)

Dag 3. I Dresden
Nu har vi hela dagen på oss för att lära känna staden "Florens vid Elbe". Dresden bombades mycket svårt 1945 och har återuppbyggts under olika perioder. Arbetet att återuppbygga staden pågår fortfarande och så sent som 2005 återinvigdes Frauenkirche efter elva års rekonstruktion. Vi promenerar runt i staden och ser Zwingern, Semperoperan, Furstetåget på kakelplattor och Brühlterrassen med sin fina utsikt över Elbe. Eftermiddagen på egen hand. Gemensam middag.

Dag 4. Dresden - Berlin
Vi följer Elbe ett stycke norrut ut mot porslinsstaden Meissen där vi också gör ett besök på porslinsfabriken som började tillverka Meissenporslinet under 1700-talet. Fram till början av 1700-talet var det enda porslin man kände till i Europa det somt importerats från Fjärran Östern. Slutligen år 1707 lyckades två herrar i Tyskland med konsten att framställa äkta porslin. En fabrik uppfördes i Meissen och från 1713 började man exportera porslinet till hela den europeiska kontinenten. Vi tar oss vidare till vårt hotell i Neubrandenburg där vi äter en gemensam middag och övernattar. (410 km)

Dag 5. Till hemorten
Frukost på morgonen innan vi styr kosan direkt mot Rostock. Med färjan till Gedser, över de danska öarna till Helsingör och färjan till Helsingborg kommer vi tillbaka till Sverige. Det blir dags att säga tack och farväl. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30. (ca 710 km)

Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 4 frukostar, 1 lunch, 4 middagar, utflykter enligt program och reseledare

Tillägg: övriga ev inträden och kvällsarrangemang ingår ej, enkelrum 850:-

Avresor

AvresedatumLör 2018-07-07 (G)
HemkomstdatumOns 2018-07-11
  
Från prisPris: 5 590
Ring för bokningRing för bokning