Våra resor

Norges 4 höjdpunkter 3 dagar

Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna "De sju systrarna", Brudslöjan och Friarna" samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen, låter oss förstå varför så många önskar sig hit. Fantastiska vyer väntar oss och dessutom får vi två klassiska fjordturer med båt nämligen Norddalsfjorden och Geirangerfjorden, som gör anspråk på att vara världens vackraste.

 

Dag 1. hemorten – Otta
Vi startar på morgonen och tar oss över gränsen till Norge efter Charlottenberg. Utmed vägen stannar vi och gör lämpliga raster. Kongsvinger passeras och vi upplever redan här hur vackert vårt grannland är. Via Hamar, Lillehammer och den vackra Gudbrandsdalen når vi Otta där vi checkar in på Thon Hotel Otta och äter en gemensam middag. (ca 660 km)

Dag 2. Trollstigen, Geiranger, Gudbrandsdalen
Via Gudbrandsdalen reser vi genom den vackra Romsdalen, med sina vilda fjällformationer. Strax innan Åndalsnes tar vi av och kör upp på Norges kanske mest kända vägsträcka, Trollstigen. Vi fortsätter ner mot det underbara fjordlandskapet. Första fjorden är Norddalsfjorden i Liabygd, där vi tar färjan över till Stranda. Vidare genom Strandadalen till Hellesylt där nästa färja väntar och tar oss med på en dryg timmas fantastisk sjötur genom Geirangerfjorden, där alla världens kryssningsfartyg går in i denna lilla byn Geiranger. Här gör vi paus för egna strövtåg och för att beundra den storslagna naturen. Därefter fortsätter vi på mycket vackra vägar förbi Dalsnibba upp mot Grotli och genom Ottadalen tillbaka till vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Otta – hemorten
Efter frukost är det dags att starta hemresan. Vi passerar OS-staden Lillehammer och Hamar innan vi viker av mot Sverige. Under kvällen når vi hemorten efter en fantastisk resa bland Norges mäktiga fjäll och fjordar. Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.00. (ca 660 km)

Bussresa, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 2 frukostar och 2 middagar, utflykter enligt program samt reseledare. Tillägg: enkelrum 650:-

Thon Hotel Otta*** ligger i staden Otta i Gudbrandsdalen och erbjuder gratis WiFi, gratis parkering och rum med TV.

Ottas tågstation ligger 200 meter bort. Alla rum på Thon Hotel Otta har eget badrum med dusch. De flesta av rummen har skrivbord och vissa rum har soffa.

Norska och internationella rätter tillagade med säsongens råvaror serveras i den avslappnade atmosfären i hotellets restaurang. Drinkar kan avnjutas i baren som har en öppen spis.

Du har tillgång till ett biljardbord och ett gym på hotellet.

Avresor

AvresedatumFre 2018-07-06 (G)
HemkomstdatumSön 2018-07-08
  
Från prisPris: 3 390
Ring för bokningRing för bokning