Våra resor

Almunecar Jul och Nyår 19 dagar

Följ med till "tropiska kusten" och lämna julstressen hemma.

Här firar vi ordentligt både på jul och nyår. Som en extra bonus får vi var med om firandet av trettonhelgen som firas som en karneval där skolungdomar och olika föreningar går i parad med musikkår och uppträdanden.

Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

 

Dag 1. Till Almuñécar
Vi flyger från Landvetter med Norwegian ner till Malaga. Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension (frukostbuffé och middag). Första kvällen ankommer vi sent och serveras en "nattamacka".

Almuñécar
Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske börja med en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott och här finns en botanisk trädgård med en fågelpark. Man kan också hänga med oss på en utflykt. Passa på att åka med till Alhambra, men du måste boka den hemifrån. De andra utflykterna kan du förboka, men det kan också fungera att boka dem i Spanien i mån av plats.

Hemresa
Efter sista spanska frukosten packar vi in vårt bagage och kliver ombord på anslutningsbussen med transport till flygplatsen i Malaga och vidare till Landvetter. Vi tackar för denna gång!

Malaga
Andalusiens huvudstad. Staden delas av floden Guadalmedina i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Här föddes Pablo Picasso och Picassomuseet öppnade 2003 . Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. Pris 250:-

Frigiliana och Nerja
Nerjagrottorna har varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by. Pris 300:-

Alhambra i Granada
Bussen tar oss idag de sju milen från Almuñécar till Alhambra i Granada. Här har vi lokalguide som tar oss till Alhambras slott och borgområde som byggdes under 1200- och 1300-talet och som med sina trädgårdar är med på Unescos världsarvslista. Pris 840:- OBS! MÅSTE bokas hemifrån, senast 3 månader före avresa.

De vita bergsbyarna Las Alpujarras
Denna dag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar. Pris 250 :- per person.

Anslutningsbuss t/r, flyg t/r Spanien, transfer i Spanien, del i dubbelrum med balkong, halvpension, Jul och nyårsfirande. reseledare.

Hotell Helios*** Vårt hotell sen många år det brukar alltid vara uppskattat Perfekt beläget på stranden San Cristobal 500 meter från centrum av Almunecar och 400 meter från den botaniska trädgården. På hotellet finns uppvärmd pool, takterass med magisk utsikt över havet samt restaurang och bar. På vårt hotell ordnas med massor av aktiviter utöver våra utflykter. Promenader, olika spel och bad står på programmet. På kvällarna är det oftast levande musik eller någon annan ”happening” i baren. Kylskåp finns på samtliga rum. Det går att hyra badhanduk i receptionen mot ett litet tillägg.
 

Adress: Paseo San Cristobal, 12, Almunecar, Granada, 18690, Spanien

Avresor