Våra resor

Prag Julmarknad 6 dagar

Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. I Dresden där gammalt trängs med nytt stannar vi för att njuta av staden, den häftiga shoppingen och självklart för att njuta av en traditionell glühwein på julmarknaden!

 

Dag 1 Hemorten - Hennigsdorf
Via färjor och Danmark tar vi oss till vårt hotell i Henningsdorf på kvällen gemensam middag.

Dag 2 Hennigsdorf – Prag
Dagen börjar med en kort rundtur i Berlin, på eftermiddagen når vi Prag och Hotel Ambiance**** som ligger i centrala Prag. I kväll kan de som vill följa med vår reseledare på kvällsutflykt till någon av stadens ölhallar.

Dag 3 Prag
Vår guide tar oss med på en rundtur till fots och vi bekantar oss med de historiska kvarteren. Den största julmarknaden hålls på Gamla stans torg. Här säljs hantverk, goda maträtter och självklart öl och annat gott. När mörkret faller över staden blir den om möjligt ännu vackrare i belysningen från de tusentals ljuskällor som lyser upp torg och gränder.

Dag 4 Prag
Ytterligare en dag i denna härliga stad. För de som vill ordnar vår reseledare en utflykt till borgområdet och en vacker promenad på "Lilla Sidan"

Dag 5 Prag – Dresden – Berlin
Efter knappt två timmar når vi Dresden och börjar med en kort introduktionstur innan vi släpps lösa längs shoppinggatorna och den stora julmarknaden. På eftermiddagen kör vi vidare norrut till vårt hotell som ligger i utkanten av Berlin. Incheckning och middag. Ca 38 mil.

Bussresa, dubbelrum, 5 frukost och 2 middagar. Reseledare

Avresor