Våra resor

New York 7 dagar

Hyllningarna är många till denna härliga, väldiga, underbara, enorma, lilla storstad. New York fängslar och fascinerar besökaren. Staden växlar ansikte hela tiden. Allt från småstadsromantiken i Greenwich Village till storstadspulsen vid Times Square. Från det lugna parklivet en solig morgon i Central Park till det hektiska shoppinglivet på 5:e Avenyn. Vårt hotell ligger mitt i smeten. Runt hörnet finns de stora sevärdheterna, häng med oss och någon av våra hängivna reseledare till vårt New York.

 

Dag 1. Till New York
Vår anslutningsbuss tar oss till Arlanda och flyger med SAS till New York. Ombord serveras vi mat. Efter inreseformaliteter tar vi vår transferbuss in till vårt centralt belägna hotell. Hotellet ligger runt hörnet från Times Square och på bekvämt gångavstånd från 5:e avenyn och Macys.

Dag 2. New York
Vi börjar vår vistelse med en rejäl stadsrundtur. Vi lär känna New York under ca 5 timmar ihop med vår svensktalande lokalguide. Vi kommer bl a att se Central Park, Chinatown, shoppinggatan 5:e Avenyn, Times Square, och finanskvarteren på södra Manhattan. Sedan står vi väl rustade att njuta av denna häftiga stad! Shoppa, flanera runt, gå på museum eller följ med vår kunniga reseledare på någon utflykt. Efter stadsrundturen kan du följa med reseledaren på en tur till en av New Yorks bästa BBQ restauranger. Därefter fortsätter vi till den berömda parken The Highline och det häftiga köpcentrat Chelsea Market. Kostnader: Tunnelbana

Dag 3. New York
Idag gör reseledaren en tur till "The Rock", taket på Rockefeller Center som har New Yorks bästa utsikt. Därefter fortsätter vi till 9/11 Memorial Center där vi ser minnesplatsen efter katastrofen 2001. Vi fortsätter turen helt ner på den sydligaste spetsen av Manhattan. Härifrån tar vi Staten Islandfärjan och får en fantastisk vy över Frihetsgudinnan. Sedan går vi från stadshuset och över "Brooklyn Bridge". Vi får lite tid att titta på butikerna längs gågatan och vi hinner också äta cheesecake på Juniors innan vi tar tunnelbanan hem till vårt hotell igen. Kostnader: The Rock vuxen ca 32 dollar + tunnelbana och mat.

Dag 4. Hissnade resa och lyxshopping!
Vi tar tunnelbanan direkt till Roosevelt Island. Ön som ligger i East River är en lugn bostadsö. Härifrån går det en linbana tillbaka till Manhattan som vi tar. Från den får man en häftig vy över staden! Vi promenerar de få stegen till det fina varuhuset Bloomingdales. Vill du kan du fortsätta med mot järnvägstationen Grand Central Terminal som är värd ett besök. Inga kostnader förutom lunch och tunnelbana.

Dag 5. Harlem & Soulfood
Vi åker tidigt till Harlem. Här skall vi besöka en Baptistgudstjänst (endast på söndagar) och uppleva Gospel. Vi provar också på på Soulfood innan vi tar en lugn eftermiddag. Kostnader: Donation ca 10 dollar + tunnelbana och lunch.

Dag 6. Sista dagen i New York
Idag kan vi titta en sista gång på denna härliga stad. Under eftermiddagen kommer vår transferbuss och hämtar oss för färd till flygplatsen. Vi flyger under natten mot Europa. Målitider serveras ombord på planet över Atlanten.

Dag 7. Ankomst Sverige
På morgonen har vi återigen landat i Stockholm. Efter byte till buss dröjer det inte länge förrän vi återigen ser våra hemorter.

Anslutning till Arlanda, flygresa Stockholm –New York ToR, 5 nätter på centralt hotell inkl kontinental frukost, Transfer mellan flygplats och hotell, stadsrundtur, reseledare under hela resan.

Tillägg: enkelrum 6.890:-

OBS! ESTA krävs (14 dollar).

Avresor