Våra resor

Sydengland 11 dagar

Sydengland har allt från härliga sandstränder till praktfulla katedraler. Vi upplever Stonehenge och njuter av underbara Dartmoorheden St Ives och Lands End. Vi besöker Eden Project som beskriver klimatet över världen och stannar till i den fina badorten Paignton. Sedan tar vi färjan över kanalen och kommer till Normandie. Här ser vi krigsminnen, flärdfulla badorter och njuter av det franska livet. Följ med oss på en härlig tur i England och Frankrike – runt engelska kanalen.

 

Dag 1. Hemorten – Bremen
Via färjorna mellan Helsingborg och Helsingör samt mellan Puttgarden och Rödby når vi Tyskland och tar oss till Bremen där vi checkar in och äter en gemensam middag. (ca 820 km)

Dag 2. Bremen - Coquelles
Vi kör söderut mot Ruhrområdet som vi passerar igenom. Via Antwerpen når vi Gent och kommer ut mot kusten. Så småningom passerar vi gränsen mot Frankrike och når snart Ibis Calais Coquelles Tunnel där vi checkar in och äter middag. (650 km) (www.accorhotels.com)

Dag 3. Coquelles – Exeter
Färden går vidare över kanalen från Calais till Dover (ca 60 min). Efter att vi passerat London på ringleden kommer vi till Stonehenge som vi besöker. Färden fortsätter sedan till vårt hotell Buckerell Lodge. Gemensam middag. (ca 440 km) ( www.buckerelllodgehotel.com)

Dag 4. Exeter – Dartmoorheden – Tintagel - New Quay
Efter frukost åker vi upp på vackra Dartmoorheden och i Haytor ser vi klippan som är en av hedens främsta kännetecken. Ruinerna av Kung Arturs slott kommer vi att se under en promenad med vackra vyer över gräsklädda platåer med branta stup ut i havet. Vi går i branta trappor och det är stora höjdskillnader. Efteråt vidare till Kilbirnie Hotel för middag. (ca 400 km) (www.kilbirniehotel.co.uk)

Dag 5. Utflyktsdag –Cornwall med Lands End & St Ives
Färden går till Cornwalls sydvästra spets och vi besöker bl a badorten St Ives. Här kan vi äta, shoppa i någon av de många butikerna eller bara sitta en stund på kajen och njuta. Lands End är Storbritanniens sydvästra hörn och här blir de vackra vyerna självklara fotomotiv. Vi återvänder efter en vacker dag till vårt hotell. (ca 150 km)

Dag 6. Newquay – Poole
Färden går vidare Eden Project som är världens största växthus. Här får vi en rundvisning genom de olika klimatzonerna och självklart tid att titta lite på egen hand. Vi fortsätter till Paignton där vi stannar i den lilla badorten med sina berömda badstugor. I Poole checkar vi in på Holiday Inn Express Poole och äter gemensam middag. (ca 300 km)(www.hiexpoole.co.uk)

Dag 7. Poole - Cherbourg
Idag tar vi färjan över till Frankrike. Vi kommer till Normandie och den vackert belägna staden Cherbourg. Härifrån seglade Titanic ut på sin ödesdigra resa via Irland mot Amerika. Vi besöker museet "La Cité de la Mer" som förutom Titanic-utställning också har akvarium och en atomubåt som man kan besöka. Efteråt checkar vi in på Hotel Mercure Cherbourg. På kvällen äter vi gemensam middag. (20 km)

Dag 8. Cherbourg – Caen
Vårt första stopp blir den Amerikanska kyrkogården i Colleville Sur Mer, ovanför stranden Omaha Beach. Vi ser de vita träkorsen som står på rad, rad efter rad, som minne över de amerikanska offren som skördades under andra världskriget. Färden fortsätter längs invasionskusten till Arromnaches och avslutas Memorial de Caen – fredsmuseet i Caen. Incheckning på Hotel Ibis Herouville Savary och gemensam middag på hotellet. (ca 150 km) (www.accorhotels.com)

Dag 9. Caen – Amiens
I Normandie blir vårt första stopp fiskebyn Trouville Sur Mer. Här kan vi njuta en stund av den härliga bebyggelsen och varför inte en sväng förbi fiskmarknaden och ut på piren. Färden fortsätter till den mysiga byn Honfleur och under eftermiddagen ankommer vi Amiens och Hotel Campanile. Gemensam middag. (ca 260 km) (www.campanile.com)

Dag. 10 Amiens – Hannover
Idag skall vi sätta fart mot Tyskland. Vi reser efter frukost via Belgien mot Hannover som vi når under kvällen. Incheckning och middag på vårt hotell. (ca 700 km)

Dag. 11 Hannover – hemorten.
Efter frukost fortsätter vi norrut mot Puttgarden och färjan mot Danmark. I Helsingör väntar färjan som tar oss hem till Sverige efter en fantastisk tur runt Engelska kanalen. Vi beräknas anlända Linköping ca kl 21.30. (ca 880 km)

Bussresa, del i dubbelrum inkl 10 frukostar och 10 middagar. Utflykter och entréer enligt program, reseledarservice.

Tillägg: enkelrum 3.680:-

Avresor