Våra resor

Dubai 7 dagar

I Dubai finns allt man kan önska sig för en fantastisk semester. Superlativens stad ståtar med såväl världens högsta byggnad som världens största shoppingcenter. Ultramoderna skyskrapor blandas med en fläkt av Orienten, inte minst på de gamla guld- och kryddmarknaderna. Plussa på underbara stränder, palmformade öar, livliga marinor och ett solsäkert klimat så är semestern komplett.

 

Dag 1 till Dubai
Vår buss tar oss till flygplatsen varifrån vi flyger till Dubai. Vid ankomsten möts vi av vår buss som tar oss till flotta hotell Grand Excelsior Bur Dubai. Under färden dit får vi lite lätt att äta i form av en matlåda

Dag 2 Gamla Dubai
Vi inleder vår vistelse med en stadstur i gamla Dubai och ett besök i Dubai Museum som är inhyst i ett 1700-tals fort. Här får vi lära oss mer om Emiratens expansion efter oljeboomen, traditionella musikinstrument och mycket mera, härifrån fortsätter vi till Heritage Village får en inblick i det traditionella sättet att leva. Vi fortsätter vår tur med Abras (båttaxi) på Dubai Creek till Deirasidan för ett spännande besök genom krydd – och guldbasarerna. (lunch ingår). På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3 Palmön och Burj Khalifa
Dagen börjar med ett besök i Souk Madinat Jumeirah, den populära marknaden som är en tolkning av en arabisk by komplett med ändlösa gränder, vattendrag och shopping. Efter ett besök i en moské tar vi monorail ut till den kända Palm Jumeirah. Den konstgjorda ön var länge världens största och har formen av ett palmträd. Efter lunchen (ingår) tar vi oss upp till observatoriet i världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Dagen avslutas med möjligheter till shopping innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell

Dag 4 Abu Dhabi
Idag beger vi oss till Abu Dhabi som är Förenade Arabemiratens huvudstad. Vi inleder med landets största moské, Schejk Zayed, som har plats för över 40.000 personer. I Coniche-området upplever vi strandpromenaden. Ett stopp på en dadelmarknad står också programmet liksom ett besök på Louvre Abu Dhabi. Detta spektakulära konstmuseum i glas och stål invigdes år 2017. På kvällen går vi ombord på en traditionell träbåt (dhow) för en två timmars middagskryssning. Vi avnjuter en buffémiddag med upplysta Dubai i bakgrunden.

Dag 5 Ledig dag
Idag är det dags för egna upptåg. Kanske utforska Dubai ytterligare, ta sig till stranden eller bara slappa vid hotellets pool på taket. Möjligheterna är många!

Dag 6 Ökensafari med fyrhjulsdrivna bilar och BBQ
Vi samlas vid 3-tiden för en spännande tur ut i öknen där vi får åka med jeepar i sanddynerna samt besöka ett beduinläger där vi äter en arabisk middag. Efter middagen ges tillfälle att pröva på att rida på kamel eller kanske röka vattenpipa.

Dag 7 Transfer Flygplats
Idag är det dags att säga farväl till Dubai och vår buss tar oss ut till flygplatsen varifrån vi flyger vidare hemåt. I Sverige väntar vår anslutningsbuss för vidare färd hemåt.

Transfer flygplats t/r, flyg Dubai t/r, transfer i Dubai t/r, del i dubbelrum, utflykter enligt program, matlåda på transfern till hotellet, frukost, 3 luncher och 3 middagar, lokalguide och reseledarservice.

Visum: Ja, erhålls vid ankomsten till Dubai. Passet ska vara giltligt minst sex månader efter det att man har lämnat landet

Avresor