Våra resor

Florida med Karibien 13 dagar

Följ med på en underbar semester med ljuvlig avkoppling. Vi reser till magiska Miami innan vi kliver ombord på vårt fartyg för en härlig seglats.

 

Dag 1. Till Miami
Vår anslutningsbuss tar oss till flygplatsen varifrån vi flyger till Miami. Väl framme i USA tar vi vår transferbuss från flygplatsen till Dorchester Miami Beach Hotel där vi checkar in för 4 nätter. Hotellet är perfekt beläget mitt på South Beach.

Dag 2. Miami
Under vår stadsrundtur upplever vi staden som är känd för lyxiga kvarter, fashionabel shopping och sitt strandliv. Miami bjuder på höga skyskrapor, hamnkvarter, några av Amerikas lyxigaste kvarter, karakteristiska art deco-hus och shopping. Efter stadsrundturen lockar det kanske med ett dopp i havet. Stranden är fantastisk!

Dag 3. Utflykt till Everglades
Ledig dag i Miami. Bada, sola och njut av värmen. Vill du så ordnar vi med en tur till Everglades med sina träskmarker och gör en tur med en s.k airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Efteråt besöker vi den lilla djurparken där det finns många djur från området. Vi äter en lätt lunch (ingår) på vägen tillbaka till Miami. Pris för utflykten 890:- måste förbokas.

Dag 4. Miami
Vår sista dag i Miami. Passa på att njut av denna härliga semesterpärla! Vårt hotell ligger bra till och du når enkelt allt roligt i staden. Vill du så ordnar reseledaren en "utflyktspromenad" Vi går längs South Beach och upplever stranden och folklivet.

Dag 5. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet under förmiddagen och åker till kryssningsterminalen. Vid ankomsten checkar vi in på Celebrity Cruises kryssningsfartyg. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien under 8 dagar. När vi kommit ombord har vi tid för lunch, kanske det första doppet i poolen. Vill du kan du följa med vår reseledare för att bekanta dig med fartyget. Vår grupp samlas för ett kort välkomstmöte innan det är dags för vår första gemensamma middag ombord. Varje kväll har vi samma middagstid, bord och alltid samma personer som bara "servar" oss.

Dag 6-12. Kryssning i Karibien
Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på olika öar. Första kvällen presenterar vi ett utbud av utflykter där vår reseledare följer med. Vill du kan du hänga med! Självklart kan din reseledare hjälpa till att boka även andra utflykter under kryssningen. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan mot tillägg bokas i fartygets spa-avdelning. På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister på fartygets scener och det är olika program varje kväll! Du kan också koppla av i någon av de många barerna eller varför inte prova lyckan i kasinot.

Dag 6. Key West
Dag 7. Till Havs
Dag 8. Costa Maya, Mexico
Dag 9. Cozumel, Mexico
Dag 10. George Town, Grand Cayman
Dag 11. Till Havs

Dag 12. Ankomst Miami – flyg till Skandinavien
På morgonen kommer vi till hamnen i Miami efter vår vecka till sjöss. Bussen kör oss till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag. Vi flyger under natten mot Europa.

Dag 13 Ankomst
Väl tillbaka i Sverige väntar vår anslutningsbuss som tar oss tillbaka till Östergötland.

Anslutningsbuss t/r, flyg Miami t/r, flygskatter, mat ombord på flyg, del i dubbelrum, buss och utflykter enligt program (Everglades ingår inte), kryssning, del i utsides dubbelhytt med balkong, helpension ombord, dricks, färdledare.

Tillägg: Visum (ESTA) 14 dollar.

Avresor