Våra resor

Marocko Runt 8 dagar

Marocko är landet där nutid och historia lever sida vid sida, ett land med en sprudlande levande kultur med en enorm mångfald. Landet är en salig blandning av höga berg, långa stränder, öken, basarer och en intressant orientalisk kultur. Här hittar vi en annorlunda, spännande och solsäker destination. Vi bor på 4 stjärniga hotell.

 

Dag 1 Till Marrakech
Vår anslutningsbuss tar oss till flygplatsen varifrån vi flyger till Marrakech. Väl framme möts vi av vår marockanska buss som tar oss till Hotel Farah Marrakech****. Gemensam middag på hotellet. (www.farahmarrakech.com)

Dag 2 Marrakech
Hela dagen tillbringar vi i oasstaden som erbjuder en enastående bild där röda byggnader, gröna palmlundar, blå himmel och vita bergstoppar kontrasterar mot varann. Vi ser saadiernas gravar, monumentala mausoleer över Saadynastin från 1500-talet, och Bahiapalatset som var sultanernas residens när de gästade Marrakech. På kvällen upplever vi en "marockansk afton" med middag, musik och underhållning.

Dag 3 Marrakech – Casablanca – Rabat
Vi lämnar Marrakech och kör norrut mot Atlantkusten. I Casablanca tar vi en panoramatur av staden och ser de mest berömda sevärdheterna. Framåt kvällen anländer vi Rabat och Hotel Rihab Yasmine**** (www.rihabhotel.info) där vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Rabat -Meknès-Fès
Vi börjar dagen med en rundtur i Rabat som ligger vackert vid en flodmynning och från dess färgrika kasbah (befäst stadsdel) ser vi ut över Atlanten. Färden fortsätter till kungapalatset och det ofullbordade Hassantornet som betraktas som ett mästerverk inom morisk arkitektur. Resan fort-sätter in i landet till Meknès där den gamla stadsdelen omges av höga murar. Genom den pampiga stadsporten Bab Mansur, som är klädd i grön mosaik och betraktad som Marockos vackraste stads-port, kommer vi in i gamla stan. Här får vi tid att vandra runt och kanske handla i de små butikerna. Under kvällen åker vi sedan vidare till Fès. Här checkar vi in och äter en gemensam middag på Hotel Menzeh Zalagh**** (zalagh-fes.business.site)

Dag 5 Fès
Hela dagen ägnas åt miljonstaden Fès som är Marockos kulturella och religiösa centrum. Vi vandrar gamla stan – som är Marockos äldsta och störsa – som är ett myller av gränder, prång, moskéer, portar och öppna marknader. Bland sevärdheterna kan speciellt nämnas Karaouinemoskén som rymmer 2.000 pilgrimer och Place Nejjarine som är det vackraste torget. Gemensam middag.

Dag 6 Fès – Erfoud
Idag bär det söderut genom cederskogar mot Atlasbergen. Vi når passhöjden 2.178 m vid Col du Zad och kommer till Midelt, grundad först 1917 sp, garnisonsstad för den franska Främlingslegionen. Därefter blir landskapet grönare och vi åker på en platå längs floden Ziz med vyer över brunröda befästa byar och gröna oaser. Under eftermiddagen når vi Erfoud och ser sanddyner upp till 100 meter höga i öknen vid horisonten. Vi checkar in på Hotel Belere Erfound**** och äter middag. (belere-hotel-erfoud.booked.net)

Dag 7 Erfoud – Quarzazate
Resan går västerut genom en ökenplatå med dyner och oaser till Tinerhir. Nu kommer vi till "de 1.000 kasbohrnas väg", en väg som fått sitt namn på grund av berberbyarna med befästa storfamiljshus av stampad lera. Här finns ofta flockar av betande dromedarer. I den vackra Dadèsdalgången ser vi de 4.000 meter höga topparna i Atlasbergen. Vi övernattar och äter middag på Hotel Karam **** (hotel-karam-palace-ouarzazate.booked.net)

Dag 8 Quarzazate – Marrakech
Vi åker vidare och passerar Atlas Film Studios, ett litet Hollywood i Afrika med perfekt ljus 300 dagar om året, och kommer till Benhaddou. Detta är en av södra Marockos mest sevärda byar, med röda lerhus som klamrar sig fast vid en bergvägg. Sedan tar vi oss åter över Atlasbergen och över passet på 2.260 meters höjd, Marockos högsta väg, där vi har en enastående utsikt över bergskedjan. Vi tar oss till flygplatsen varifrån vi flyger hem och när vi landar står vår anslutningsbuss och väntar på oss.

Transfer flygplats t/r, flyg Marocko t/r, , del i dubbelrum, utflykter enligt program, 7 middagar, lokalguide och reseledarservice.

Visum: Nej! Passet ska vara giltligt minst sex månader efter det att man har lämnat landet.

Avresor