Våra resor

Taubespelen 2 dagar

Mitt i Bohuslän hittar du årets TaubeSpel. Här finner du den idyll som Evert Taube beskriver i “Jag kommer av ett brusand´hav” och i “Inbjudan till Bohuslän”. Följ även med till Handelsman Flink!!

 

DAG 1.
Via Askersund, där vi gör ett kaffestopp, åker vi till Bohuslän. Väl framme i Uddevalla kommer vi till vårt hotell Bohusgården. Nu kan ni njuta av en stunds vila, kanske simma i deras inomhuspool! Tidig eftermiddag äter vi gemensam 2-rättersmiddag och åker sedan till Göksäter där Taubespelen äger rum. Vi beräknar vara där vid 17-tiden och Taubespelen beräknas pågå mellan 18.00 – 21.30 och vi har reserverade platser. På området finns ett utbud av mat o dryck. Efter föreställningen går bussen tillbaka till hotellet, där en nattmacka väntar på oss.

DAG 2.
Vi börjar dagen med en härlig frukost innan vi besöker Handelsman Flink på Flatön/Ängö, där Evert Taube tillbringade några somrar i början på 1940-talet. 1912 öppnade Petter och den 22-åriga sonen Gustaf sin handelsbod. Petter som var skutskeppare seglade vidare med sin skuta och Gustaf såg till att handelsboden blev en samlingsplats för folket i trakten. I Gustaf fick Taube en trogen vän och en gynnare. Evert Taube gav Gustaf Johansson evigt liv i den svenska visskattkammaren genom att kalla honom Handelsman Flink. Här äter vi även lunch, när alla känner sig nöjda vänder vi hemåt Östergötland. Vi gör en rast på vägen hem i Ulricehamn och beräknas återkomma till Linköping ca 21.00.

Resa i turistbuss, inträde, sittstol och sånghäfte till Taubespelen, 1 natts logi i dubbelrum på Hotel Bohusgården inkl Bistrobuffé, nattmacka, frukost, besök Handelsman Flink, lunch.

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR GÄLLER VID AVBOKNING.

Avresa:
07.00 Linköping fjärrbussterminal, Vikingstad, Mantorp, Mjölby samt övriga orter enl. överenskommelse vid bokning.

Avresor